Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την αναστολή της αποχής των βαθμολογητών αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίασή της η ΟΛΜΕ, με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, να εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Πεππές δήλωσε ότι, «ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταδείξαμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά το ύψος των αμοιβών μας, για αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και προανήγγειλε “θερμό” φθινόπωρο.
Απαντώντας σε ερωτήσεις αν θα υπακούσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της ομοσπονδίας, ο κ. Πεππές είπε ότι “η απόφαση του ΔΣ είναι σαφής – είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους”.
Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης, διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ και κατηγόρησε την ηγεσία της ΟΛΜΕ ως “πουλημένη”, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση για αναστολή «σπάει, υπονομεύει και ξεπουλάει έναν δίκαιο αγώνα». Κάλεσε δε τους βαθμολογητές να μην υπακούσουν.
ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ
Ο κ. Πεππές κατέληξε εκτιμώντας ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.
«Η ΟΛΜΕ επέδειξε στάση ευθύνης και αυτή είναι μια θετική εξέλιξη», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για αναστολή της αποχής των βαθμολογητών των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων.
«Η αγωνία των μαθητών τελειώνει», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η διαδικασία της βαθμολόγησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους βαθμολογητές».
Εξάλλου, το υπουργείο Παιδείας έστειλε έγγραφο προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Προέδρους των βαθμολογικών κέντρων για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τη βαθμολόγηση, και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε να απαλλαγεί το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που εμπλέκεται με τις εξετάσεις, από άλλου είδους ενδοσχολική απασχόληση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα