Σίγουρα χρειάζονται οι νόμοι και κανονισμοί που προστατεύουν τον πολίτη, όπως π.χ. η κολύμβηση σε μολυσμένα νερά. Νομίζω όμως ότι, ως αναφέρει το δημοσίευμα στα “Χ.Ν.” της 15ης Ιουνίου, ο καθορισμός ζωνών απαγορευμένων στα Χανιά έχει υπερβολές και σε ορισμένες περιοχές θα είναι ανεφάρμοστος.
Δεν γνωρίζω φυσικά τη σημερινή κατάσταση στην περιοχή του κέντρου “Άστρα”, που παλαιά ήταν γνωστή ως Χονολουλού και εκεί ήταν η κοσμικότερη και πλέον αγαπητή πλαζ των Χανίων. Επίσης, στην ίδια απαγορευμένη περιοχή είναι και η ακτή “Κουλούρα” (Χαλέπα), ένας τόπος θαυμάσιος για κολύμπι, που καθημερινά εξυπηρετεί πλήθος ανθρώπων της περιοχής και όπου μάλιστα ο Δήμος ή κάποιος Σύλλογος έχει φτιάξει θαυμαστά έργα πρόσβασης και παραμονής.
Ακόμη, το πλέον παράδοξο είναι η απαγόρευση σε ακτίνα 200 μέτρων από τις εκβολές ποταμών. Φυσικά είναι ανεφάρμοστη γιατί, αν εφαρμοστεί, τότε αχρηστεύονται οι πλαζ σχεδόν όλης της παραλίας Καλυβών Αποκορώνου, όπου εκβάλουν δύο ποτάμια, η πλαζ στην ακτή Γεωργιούπολης σε μεγάλη έκταση, επίσης στον Πλατανιά και στην εκβολή του Κλαδισού. Εξ άλλου τα νερά των ποταμιών αυτών υποτίθεται ότι δεν μολύνουν εκτός φυσικά αν το μέτρο λαμβάνεται για οικολογικούς λόγους.