Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ

Στην ιατρική εξέταση των αλόγων των αμαξάδων, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, προχώρησε χθες κτηνίατρος, μετά από πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων».
Η πρόεδρος του Συλλόγου, Νατάσα Μπομπολάκη επεσήμανε ότι «ο Σύλλογός μας, στα πλαίσια της ενασχόλησής του με όλα τα είδη ζώων, κι επειδή κατά διαστήματα υπάρχουν διάφορες καταγγελίες, είτε από έλληνες είτε από αλλοδαπούς τουρίστες ότι ορισμένα άλογα δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση, είναι άρρωστα, κ.λπ., και αυτό, αν συμβαίνει, δυσφημεί τη χώρα μας στο εξωτερικό, ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία. Καλέσαμε, σε εθελοντική και καθαρά συμβουλευτική βάση, μία κτηνίατρο, από την Αθήνα, την κα Ελίζα Γκέσκου, η οποία έχει ειδικότητα στα ιπποειδή και η οποία θα εξετάσει όλα τα άλογα, σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών τους και με τη σύμφωνη γνώμη της Λιμενικής Αστυνομίας και μετά, αναλόγως, θα δώσει συμβουλές στους ιδιοκτήτες».
Η κα Μπομπολάκη υπενθύμισε ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων ζητά να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση τα άλογα, καθώς και «να αντικαθίστανται κατά τη διάρκεια της “εργασίας” τους, διότι δεν μπορούν να “δουλεύουν” 12ωρα και 15ωρα».
Τέλος, ο Σύλλογος ζητά «τη δημιουργία ενός καλαίσθητου υπόστεγου ζώων, που θα υπάρχει εδώ μόνο το καλοκαίρι και το οποίο θα είναι σε απόλυτη αρμονία με το μνημείο», σημείωσε η κα Μπομπολάκη, η οποία παραδέχθηκε ότι το συγκεκριμένο αίτημα «ίσως σκοντάψει στην Αρχαιολογική Υπηρεσία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα