29.4 C
Chania
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025

ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά σήμερα, Σάββατο 19 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ) το πρώτο, μετά τα επιτυχημένα εγκαίνια, διεθνές εργαστήριο συγγραφής με τίτλο Crete Writing Workshop. Το εργαστήριο αυτό είναι μία καινοτόμος πρωτοβουλία καθηγητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης και του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το ΙΕΤ.
Στο εργαστήριο συγγραφής συμμετέχουν 15 φοιτητές δημοσιογραφίας και νέοι δημοσιογράφοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σερβία, την Τουρκία, την Κύπρο και την Ελλάδα.
Ο στόχος του διεθνούς εργαστηρίου συγγραφής είναι η εκπαίδευση σε θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος και Κρητικής διατροφής. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται επισκέψεις σε αγροτουριστικές μονάδες στη Μηλιά και στον Βάμο, στο Μοναστήρι της Αγ. Τριάδας, στη Μνημειακή Ελιά των Βουβών και στο Μουσείο Ελιάς Βουβών, στο Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς, στο Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, το Μουσείο Τυπογραφίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και την Κνωσό. Ειδικές διαλέξεις θα δοθούν από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννη Φίλη και τον Σύλλογο Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας Αρχέλων.
Εκτός από τα παραπάνω, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν επίσης διάφορα μέρη του Νομού Χανίων με στόχο τη συγγραφή άρθρων, τα οποία θα παρουσιαστούν σε μία ειδική έκδοση εφημερίδας στην αγγλική γλώσσα, ως αποτέλεσμα του συνολικού εκπαιδευτικού προγράμματος. Τέλος, επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν στη Νομαρχία Χανίων και στο Δήμο Χανίων.
Το πρόγραμμα στηρίχτηκε και σε αριθμό υποτροφιών που χορηγήθηκαν από το Ίδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα, την εφημερίδα “Ελευθερία” Λάρισας, στη μνήμη του επί δεκαετίες εκδότη και διευθυντή της Παναγιώτη Δημητρακόπουλου και από την εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”.
Τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου στις 11.15 π.μ., θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στη Νομαρχία Χανίων, από τους καθηγητές του εργαστηρίου, Λου Γιουρένεκ, Διευθυντή του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, Νίκο Μπακουνάκη, Αν. Καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, Νίκο Λέανδρο, Αν. Καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και Αντώνη Σκαμνάκη, εκλεγμένο Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα