Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Μια νέα νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα, θα επιχειρήσει να σπάσει τον Ισραηλινό αποκλεισμό, όπως ανακοινώθηκε χθες από Τουρκική φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση.
Το Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τις Ελευθερίες και την Ανθρωπιστική Βοήθεια (ΙΗΗ) τόνισε σε εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου πως έχει συγκεντρώσει έξι πλοία για τον επόμενο στολίσκο και πως απευθύνει έκκληση και προς άλλους να συστρατευτούν στον σκοπό της.
Ο νέος στολίσκος πρόκειται να αποπλεύσει κατά το δεύτερο μισό του Ιουλίου, τόνισε η ΙΗΗ. Η οργάνωση έχει καλέσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να επιθεωρήσουν τα προς μεταφορά αγαθά πριν τον απόπλου της νηοπομπής, για να «αποδείξουν την προσήλωση για τέλεια διαφάνεια». Το Ισραήλ επιμένει πως η ΙΗΗ έχει δεσμούς με μουσουλμάνους μαχητές, αιτίαση που η οργάνωση απορρίπτει.
Ο Βρετανός Ρίτσαρντ Χάουϊτ, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, που οργάνωσε τη συνέντευξη Τύπου της ΙΗΗ στο Στρασβούργο, δήλωσε πως η ΕΕ έχει υποχρέωση να εγγυηθεί την τήρηση της διεθνούς νομοθεσίας και την πρόσβαση του επόμενου στολίσκου.
«Εάν αυτή η τραγωδία αλλάξει τις ισορροπίες ώστε η διεθνής κοινότητα να επιμείνει τελικά στην πλήρη και ανεμπόδιστη προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, τότε μπορεί κάτι καλό να βγει από αυτό», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στην τύχη του προηγούμενου στολίσκου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα