Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Κυριακή το 3ο τουρνουά ράπιντ σκάκι του Ο.Α. Χανίων
Χωρίς πλέον το άγχος των σχολικών υποχρεώσεων οι μικροί φίλοι -και όχι μόνον- του σκάκι έχουν… ραντεβού την Κυριακή 20 Ιουνίου στο εντευκτήριο του ΟΑΧ, όπου ο χανιώτικος Όμιλος διοργανώνει το 3ο στη σειρά τουρνουά του “Μαραθωνίου Ράπιντ 2010”.
Οι αγώνες θα γίνουν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, αρχίζουν στις 11 πμ, με χρόνο σκέψης 25 λεπτά για όλη την παρτίδα για κάθε παίκτη.
Υπάρχει παράβολο συμμετοχής που είναι 10 ευρώ για τους μεγάλους και 5 ευρώ για παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, ενώ προβλέπονται έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές (60, 40 και 20 ευρώ, αντίστοιχα) της γενικής και κύπελλο στον πρώτο-μετάλλια στον 2ο και 3ο νικητή της κατηγορίας κάτω των 14 ετών.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το 3ο τουρνουά μπορούν να έχουν οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνώντας με το τηλ. 6932744696, ενώ υπενθυμίζεται πως κάθε σκακιστής μπορεί να συμμετάσχει σε όσα τουρνουά επιθυμεί και δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
Όπως είναι γνωστό, ο “Μαραθώνιος Ράπιντ 2010” περιλαμβάνει 6 χωριστά τουρνουά, με συνολικά χρηματικά έπαθλα αξίας 1.105 ευρώ.
Κάθε σκακιστής-τρια που θα συμμετάσχει τουλάχιστον σε 4 τουρνουά μπορεί να διεκδικήσει τα συνολικά έπαθλα, υπολογίζοντας τις 4 καλύτερες επιδόσεις του. Τα συνολικά έπαθλα είναι τριών κατηγοριών.
Α) Γενική κατηγορία: 80, 50, 30 ευρώ και κύπελλα για τους τρεις πρώτους νικητές, αντίστοιχα.
Β) Κατηγορία ΕΛΟ 1800 και κάτω: 60 ευρώ και κύπελλο για τον πρώτο νικητή, 40 και 25 ευρώ και μετάλλια για τον 2ο και 3ο νικητή, αντίστοιχα.
Γ) Κατηγορία ΕΛΟ 1200 και κάτω: 50 ευρώ και κύπελλο για τον πρώτο νικητή, 30 και 20 ευρώ και μετάλλια για τον 2ο και 3ο νικητή, αντίστοιχα.
Η επιτυχία των δυο τουρνουά που προηγήθησαν (στις 7 Μαρτίου και 11 Απριλίου) έχει ως αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των φίλων του σκακιού να βρίσκεται στα ύψη και ήδη υπάρχουν δηλώσεις συμμετοχής σκακιστών-τριων απ’ όλους τους συλλόγους της Κρήτης.
Να θυμίσουμε ότι στο 1ο τουρνουά μετείχαν 37 σκακιστές εκπροσωπώντας 7 σκακιστικούς συλλόγους του νησιού μας και νικητής είχε αναδειχθεί ο ταλαντούχος σκακιστής της ΣΑΧ Κώστας Λιοδάκης με 6,5 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν ο Μιχάλης Χατζηδάκης (ΟΑΧ) με 6β και ο Γιάννης Καλογερής (Κύδων) με 5,5.
Στο 2ο τουρνουά οι συμμετοχές ήταν 31, νικητής αναδείχθηκε ο έμπειρος προπονητής του ΟΑΧ Μιχάλης Χατζηδάκης που πέτυχε 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε με 5,5β ο Σεβαστιανός Παπαδογιάννης (ΣΑΧ) και στην 3η θέση είχαμε τριπλή ισοβαθμία (με 5β) των Χρήστου Κωνσταντινίδη (Γάζι), Δημήτρη Σχοινοπλοκάκη (Κίσσαμος) και Γιάννη Καλογερή (Κύδων).
Έτσι, στη μέχρι τώρα συνολική βαθμολογία των 2 τουρνουά, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Μιχάλης Χατζηδάκης (13 βαθμοί) Γιάννης Καλογερής (10,5 β.- προηγείται στην κατηγορία ΕΛΟ κάτω του 1800), Χρήστος Κωνσταντινίδης (10), ενώ στην κατηγορία ΕΛΟ κάτω του 1200 προηγούνται με 7β οι Γιώργος Δασκαλάκης, Δημήτρης Πισσαδάκης.
?

Δηλώσεις συμμετοχής για
το τουρνουά μπιτς βόλεϊ
Για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο οι εγκαταστάσεις των Αγίων Αποστόλων θα… τραβήξουν το ενδιαφέρον των φίλων του μπιτς βόλεϊ, αφού το διήμερο 19-20 Ιουνίου ο Α.Σ. Beach Volleyball Νέας Κυδωνίας διοργανώνει το Regional τουρνουά, το οποίο εντάσσεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ελληνικής ομοσπονδίας μπιτς βόλεϊ και αφορά αγόρια-κορίτσια στις κατηγορίες κάτω των 17 και κάτω των 20 ετών.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 18 Ιουνίου στο τηλ. 6944622444 (Οικονομάκης Στέλιος) ή στο admin@beachvolleychania.com, ενώ περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο site του συλλόγου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.beachvolleychania.com.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα