Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σοβαρά προβλήματα στη διόρθωση των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων, δημιουργεί η “λευκή” απεργία των βαθμολογητών, οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους έως την Τρίτη, μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας, Γιάννη Πανάρετο.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), συναντήθηκε χθες με τον υφυπουργό, με θέμα τα οικονομικά αιτήματα των καθηγητών, που εμπλέκονται στις πανελλαδικές εξετάσεις. Με το πέρας της δίωρης συνάντησης, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεππές, δήλωσε ότι δεν υπήρξε λύση στο θέμα και ότι η αποχή των βαθμολογητών θα συνεχιστεί έως την Τρίτη, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.
Από την πλευρά του, ο κ. Πανάρετος διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση της βαθμολόγησης δεν θα αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες (σ.σ. συνήθως η ανακοίνωση των βαθμολογιών γίνεται ως το τέλος Ιουνίου). Είπε ακόμη ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων έχουν την υποχρέωση, την οποία δείχνουν να αντιλαμβάνονται, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον καλύτερο τρόπο και με τις σκέψεις στα παιδιά και τις οικογένειές τους.
«Συζητήσαμε όλα τα θέματα και τους διαβεβαίωσα ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα και ότι συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό», είπε ο υφυπουργός και απαντώντας στις καταγγελίες των εκπαιδευτικών για εμπαιγμό του υπουργείου Παιδείας, σημείωσε: «δεν έχω εμπαίξει ποτέ κανέναν, τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική την γνωρίζουν όλοι, όπως και την οικονομική κατάσταση της χώρας».
Νωρίτερα, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, από την Τρίπολη όπου περιοδεύει, απηύθυνε έκκληση προς τους βαθμολογητές να συνεχίσουν τη βαθμολόγηση των γραπτών.
«Νομίζω πως όλοι πρέπει να δείξουμε ένα αίσθημα ευθύνης» τόνισε η κα. Χριστοφιλοπούλου. «Το Υπουργείο Παιδείας είχε στείλει την απόφαση κανονικά υπήρξε μια περικοπή, εξετάζουμε το θέμα και σε κάθε περίπτωση θέλω να κάνω έκκληση στους βαθμολογητές στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσει η βαθμολόγηση των γραπτών», ανέφερε.
Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι βαθμολογητές φέτος θα σε δόσεις και με αμοιβές έως και 63% χαμηλότερες από πέρυσι.
Σύμφωνα με το “Βήμα”, οι βαθμολογητές θα πληρωθούν εφέτος με 2 ευρώ την ώρα και δυνατότητα βαθμολόγησης το ανώτερο 600 γραπτών, ενώ η αμοιβή για την ημερήσια επιτήρηση είναι 14 ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα