Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
Αποχωρεί από το Κόσοβο ο Ελληνικός Στρατός
Αθήνα
Την απόσυρση του μεγαλύτερου τμήματος της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης από το Κοσυφοπέδιο γνωστοποίησε το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της γενικότερης απόφασης για μείωση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης που δρα στην περιοχή.
Αρχής γενομένης από το φθινόπωρο, συνολικά θα αποχωρήσουν περί τους 600 άνδρες απο τους 838 που αποτελούν σήμερα την ΕΛΔΥΚΟ και ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή ενδέχεται να μειωθεί περαιτέρω το 2011. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος απο τη συμμετοχή μας στην ΚFΟR είχε ανέλθει το 2009 στα 24 εκατ. ευρώ.
Επίσης, αποσύρεται η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ που συμμετείχε στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη για την καταπολέμηση της πειρατείας στη Σομαλία. Στην περιοχή παραμένει η φρεγάτα ΕΛΛΗ, που δρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής δύναμης για την καταπολέμηση της πειρατείας στην περιοχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΧΟΡΤΩΝ
Οικογένεια δηλητηριάστηκε από “διαβολόχορτο”
Θεσσαλονίκη
Στο νοσοκομείο έστειλε τα μέλη μιας τετραμελούς οικογένειας το δηλητηριώδες “διαβολόχορτο”, το οποίο μοιάζει με το χόρτο βλίτο.
Η οικογένεια, μαζί με τα βλίτα κατανάλωσε και “διαβολόχορτο”, με αποτέλεσμα τόσο οι γονείς, όσο και τα δύο τους παιδιά (ένα αγόρι και ένα κορίτσι), να παρουσιάσουν την περασμένη Τετάρτη συμπτώματα δηλητηρίασης και να διακομιστούν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Και οι τέσσερις υποβλήθηκαν σε πλύση στομάχου και τους χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή. Η κατάσταση της υγείας τους ήταν καλή και πήραν όλοι εξιτήριο χθες.
Το διαβολόχορτο είναι ένας απλωτός, ποώδης θάμνος, με αρωματικά άνθη σε σχήμα τρομπέτας, που στέκονται όρθια, και με αγκαθωτούς καρπούς. Τα κοτσάνια είναι αγκαθωτά και σχετικά λεπτά συγκρινόμενα με το υπόλοιπο φυτό. Τα φύλλα είναι πλατιά χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, βασικά ωοειδή και μερικές φορές με πολλές γωνίες. Η κατανάλωσή του από τον άνθρωπο προκαλεί: ταραχή, έντονη ναυτία, διαστολή της κόρης των ματιών, θολούρα και κακή εστίαση στην όραση, ταχυπαλμία, έντονο αποπροσανατολισμό, απώλεια μνήμης, απώλεια χρόνου, ντελίριο, ευαισθησία στο φως και στον θόρυβο, ξηρό στόμα και μάτια, ρινορραγία, απώλεια ελέγχου του σώματος. Σε αρκετές περιπτώσεις, προκαλεί και υπερθερμία, η οποία σκοτώνει εγκεφαλικά κύτταρα, επιφέρει κώμα, σπασμούς, ακόμα και θάνατο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες