Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Ολομέτωπη επίθεση Σκουλάκη σε Βάμβουκα

Στα ύψη ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο πρώην δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση κατά του νυν δημάρχου Τάσου Βάμβουκα. Ο κ. Σκουλάκης κάνει λόγο για «ψέμα και λαϊκισμό» ενώ προτρέπει τη Δημοτική αρχή να «δείτε όλοι μαζί την παλιά ελληνική ταινία “Ο Μαυρογιαλούρος”. Κάτι θα διδαχθείτε»

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και πρώην Δήμαρχος Χανίων εξέδωσε γραπτή δήλωση, απαντώντας στις κατηγορίες περί παραπλάνησης και επικοινωνιακών τεχνασμάτων.
Ο κ. Σκουλάκη δηλώνει «περήφανος που ο λαός των Χανίων, αξιολογώντας τις προσπάθειές μου για το καλό του τόπου μας και τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών, με εξέλεξε 11 φορές βουλευτή του Νομού Χανίων (30 συναπτά έτη), χωρίς καμία παραπλάνηση από μέρους μου», ενώ υπενθυμίζει ότι έχει λάβει εγωμιαστικά σχόλιεια και από δημοσιογράφου για τη θητεία του ως βουλευτής και υπουργός. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «δεν είχα μαγικές ικανότητες επί 30 χρόνια να παραπλανώ το λαό των Χανίων, (μην τον προσβάλετε με τις δηλώσεις σας) τους δημοσιογράφους της Βουλής και τους Βουλευτές όλων των πτερύγων, που όλοι όρθιοι με χειροκροτούσαν στις 19/12/2010;».
ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ
Αναοφορικά με σχόλια του κ. Βάμβουκα για μελέτες, ο πρώην δήμαρχος αναφέρει: «Λυπούμαι ειλικρινά που μετά από δύο χρόνια και τρείς μήνες Διοίκησης του Δήμου Χανίων, δηλώσατε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 7/11/2016 πως για το ποδηλατοδρόμιο δεν σας παραδόθηκε φάκελος και πως εσείς ανασυστήσατε φάκελο. Γιατί αυτή η διαστρέβλωση της αλήθειας; Για να απαξιώσετε τις τρίχρονες προσπάθειές μας;». Διερωτάται επιπλέον: «Δεν σας ενημέρωσε ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αδοντάκης που γνώριζε πολύ καλά, ότι το έργο ανήκει αποκλειστικά στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.);». Επιπλέον σημειώνει πως «θα σας είπε ότι επί θητείας μας καταφέραμε και πετύχαμε χρηματοδότηση 400.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ, ότι μας παραχώρησε η Γ.Γ.Α. τη χρήση, για να μπορέσει ο Δήμος Χανίων να πληρώσει τον εργολάβο και τελικά το έργο δεν προχώρησε λόγω κακοτεχνιών της προηγούμενης εργολαβίας, τις οποίες έγκαιρα ανέδειξε ο έντιμος ανάδοχος, με αποτέλεσμα να λυθεί η εργολαβία και να σταματήσει το έργο με απόφαση της Γ.Γ.Α.».
Ο κ. Σκουλάκης υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος ενημερώθηκε από τον κ. Αδοντάκη για μια σύσκεψη που έκανε με αθλητικούς παράγοντες και συλλόγους του Δήμου, ότι ενημερώθηκε από τη Νομική Υπηρεσία για όλα τα περιστατικά και δηλώνει βέβαιος ότι «τόσο ο κ. Αδοντάκης όσο και οι σημερινοί σας σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι που ήταν τότε στη Δημοτική μας Παράταξη, που με την ψήφο τους ενέκριναν όλες τις ενέργειες και αποφάσεις, γνωρίζουν τα πάντα. Θα σας έχουν ενημερώσει για τις προσπάθειές μας που έφτασαν μέχρι την Ολλανδία για την αναζήτηση του μελετητή του έργου ο οποίος και το επεσκέφθη και ζήτησε ως αμοιβή 500.000 ευρώ εκτός διαδικασίας και εργολαβίας. Το μόνο που μας απέμενε τότε ήταν να υποβάλουμε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, πράγμα που έγινε στις 15/4/2014. Αυτή είναι η αλήθεια για το ποδηλατοδρόμιο. Μόνο ο κ. Βάμβουκας προσποιείται ότι δεν ξέρει τίποτα, αφού δεν του παραδώσαμε φάκελο…».
Κλείνοντας, υπενθυμίζει στον κ. Βάμβουκα «ότι ο Νοέμβριος 2016 είναι τελείως διαφορετικός από τον Μάιο του 2014. Τότε, όσες υπερβολές, αναλήθειες, ψεύτικες υποσχέσεις και αν έδινε ο κ. Βάμβουκας γινόταν πιστευτός από τους πολίτες των Χανίων, δεδομένου ότι ήξερε καλά το έργο του λαϊκισμού και συνεχίζει να το παίζει και σήμερα αγνοώντας ότι ο λαϊκισμός έχει κοντά πόδια. Οι μάσκες πέφτουν».
Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Βάμβουκα, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, την Εκτελεστική Επιτροπή, αναφέρει: «η αλήθεια δεν χτυπιέται με το ψέμα και τον λαϊκισμό. Γι’ αυτό καλό θα είναι να δουν όλοι μαζί την παλιά ελληνική ταινία “ο Μαυρογιαλούρος”. Κάτι θα διδαχθούν».
Σε υστερόγραφο, σημειώνει ακόμα πως «για τις υπόλοιπες μελέτες και τα συνεχιζόμενα έργα θα δίδεται απάντηση από την παράταξή μας, με ντοκουμέντα του Δημοτικού Συμβουλίου».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες