Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Σεμινάριο για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπάιδευσης, με τίτλο “Εφηβεία και Κυκλοφοριακή Αγωγή”, “Ακροβατώντας στα όρια της ταχύτητας” πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου σε αίθουσα του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων.
Μέσα από το σεμινάριο με βιωματικό αλλά και θεατρικό τρόπο, πέρασαν διάφορα μηνύματα που έχουν να κάνουν με την θετική διάσταση της πρόληψης και την κυκλοφοριακή αγωγή των εφήβων.
Όπως δήλωσε ο αντινομάρχης Χανίων Μανώλης Φραγκάκης “τόσο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, αλλά και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχουμε ευαισθητοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από τα προβλήματα που προκύπτουν από τα τροχαία ατυχήματα. Θέλουμε μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις να αποτρέψουμε, να βοηθήσουμε, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους πολίτες, να προσέχουν όταν κινούνται στον δρόμο ως οδηγοί αλλά και ως πεζοί”.
Ο κ. Φραγκάκης επεσήμανε ότι “προτείνουμε να γίνονται ανά τακτά διαστήματα σεμινάρια οδικής ασφάλειας τα οποία θα είναι υποχρεωτικά για τους οδηγούς, με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων”.
Η Αρετή Μαρματάκη υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε ότι “το συγκεκριμένο σεμινάριο είχε σαν στόχο την πρόληψη, με στόχο να μπορέσουμε να αλλάξουμε την στάση και την συμπεριφορά των εφήβων, είτε σαν οδηγοί είτε σαν πεζοί. Θέλουμε λοιπόν να παρέμβουμε, να προλάβουμε, και όχι μόνο να τρομοκρατήσουμε τους έφηβους, μέσω της άσχημης εικόνας και των αποτελεσμάτων των τροχαίων ατυχημάτων”.
Από την πλευρά της η θεατρολόγος Κλειώ Φανουράκη πρόσθεσε ότι “μέσα από την θεατρική αγωγή και κάποιες τεχνικές δραματοποίησης, και τεχνικές σύγχρονου θεάτρου, το σεμινάριο είχε σαν στόχο να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με την σειρά τους θα εφαρμόσουν κάποια από τα παραπάνω, στην μαθητική κοινότητα. Δηλαδή πως η τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ώς ένα ισχυρό εργαλείο στην πρόληψη των τροχαίων”. Το σεμινάριο οργάνωσε το γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την υποστήριξη του Γραφείου Παιδείας και Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα