Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Αλεξανδρούπολη
Ύφεση των πλημμυρικών φαινομένων παρατηρήθηκε χθες στο νομό Έβρου, δημιουργώντας συγκρατημένη αισιοδοξία στις Αρχές για τον έλεγχο της κατάστασης. Από χθες το πρωί, τα τεχνικά συνεργεία προσπαθούσαν να κλείσουν μικρά ρήγματα στα αναχώματα, καθώς η στάθμη των ποταμών Έβρου, Αρδα και Ερυθροποτάμου μειώθηκε. Εν τούτοις, μέχρι χθες βράδυ η στάθμη δεν έχει πέσει κάτω από τα όρια συναγερμού.
Κανονικά θα εκτελούνται από σήμερα τα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης μέχρι το Σουφλί.
Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνεχίζεται μέχρι νεοτέρας, η αναστολή των δρομολογίων από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σουφλίου μέχρι τον σταθμό Δικαίων.
Μεγάλες ζημιές υπάρχουν σε αγροτικές καλλιέργειες, οικοσκευές, εμπορικές- βιοτεχνικές μονάδες, στο εθνικό- επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο του νομού, σε αποστραγγιστικά δίκτυα, αντλιοστάσια, αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αλλά και στα αναχώματα.
Παράλληλα, για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο από τις πλημμύρες ενημέρωσε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια ο νομάρχης Έβρου, Νικόλαος Ζαμπουνίδης, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
Ο κ. Ζαμπουνίδης ανέφερε ότι έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 250.000 στρέμματα, ενώ οι συνολικές ζημιές που έχουν προκληθεί ανέρχονται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Τόνισε δε ότι μοναδική λύση για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμύρων είναι η πολιτική απόφαση που πρέπει να πάρουν οι τρεις χώρες, Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεργαστούν.
Στη συνέχεια ο κ. Βούγιας πραγματοποίησε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.
Εξάλλου, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Σοφία Καλαντίδου επισκέφτηκε χθες τον Έβρο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο της ΚΕΔΚΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο και δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, που προσέφερε οικονομική βοήθεια 50 χιλιάδων ευρώ, για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν στους παρέβριους δήμους από τις τελευταίες πλημμύρες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες