Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Εντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα σημειώθηκε στη Βουλή, με επίκεντρο την οικονομία και τον 14ο μισθό. Η κόντρα «χρωματίστηκε» και με τις διαφορετικές ερμηνείες για τις «τελευταίες μέρες του Τιτανικού». Απέφυγε να κάνει αναφορά στην κατάργηση του 14ου μισθού ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με απόλυτη γνώση και ευθύνη προχωρά σε ένα πρόγραμμα αποτελεσματικό, ισορροπημένο και εξορθολογισμένο και αγωνίζεται να προστατεύσει την ελληνική οικονομία και τους αδυνάτους.
Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εμφανίζεται σαν να μην έχει ακούσει τίποτα για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα και στην κατηφόρα που την έχει οδηγήσει η ΝΔ και πρόσθεσε ότι δεν έχει μόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας.
«Έχουμε απόλυτη συναίσθηση της πραγματικότητας και έχουμε και την ευθύνη. Κάνετε ότι δεν έχετε ακούσει τίποτα για τη χώρα όταν είχε πάρει την κατιούσα και εμείς προειδοποιούσαμε για τα δεινά. Νομίζετε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει από το να σκαρφίζεται νέα μέτρα;» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που είχε καταθέσει και σχετική επίκαιρη ερώτηση, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να δώσει «μια σαφή, καθαρή και σταράτη απάντηση, αν θα καταργηθεί ο 14ος μισθός», κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τεχνάσματα και εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη.
«Μιλούσατε για Τιτανικό στην ελληνική οικονομία. Δεν γνωρίζατε ότι κάποιοι επιβάτες που σώθηκαν ήταν πρώτης θέσεως όπως συμβαίνει σήμερα στην ελληνική οικονομία, που είναι οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες;», ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας επικρίνοντας τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στην προσπάθεια του να περιγράψει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.
«Ο Τιτανικός έπεσε σε παγόβουνο γιατί δεν ήταν κανείς στο τιμόνι του. Έπαιζε η ορχήστρα και κανένας δεν ενδιαφερόταν να βρίσκεται στη γέφυρα για να αποτρέψει αυτό που θα συνέβαινε», ανταπάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα