Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΗΜΕΡΑ
Στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός

Το Λονδίνο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την προοδευτική διακυβέρνηση με θέμα «Στρατηγικές Ανάπτυξης μετά την κρίση».
Ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε ειδική θεματική ενότητα («Μετά την κρίση: ένας στρατηγικός ρόλος της κυβέρνησης») μαζί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Θαπατέρο και τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γ. Στόλτενμπεργκ.
Στη 1 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα έχει γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας στην πρωθυπουργική κατοικία, στην Ντάουνινγκ Στρητ.
Στις 4.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Μαχητικά παρενόχλησαν
ελληνική φρεγάτα

Τέσσερα τουρκικά F16 παρενόχλησαν θες ελληνική φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού που πραγματοποιούσε άσκηση με πραγματικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή που έχει ορισθεί ως πεδίο βολής Άνδρου.
Δημιουργήθηκε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση προς στιγμήν, καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο τη φρεγάτα αφού είχαν φτάσει σε απόσταση επτά ναυτικών μιλίων.
 Η Αθήνα ενεργοποίησε άμεσα την απευθείας τηλεφωνική γραμμή που συνδέει τα αεροπορικά κέντρα των δύο χωρών. Η Λάρισα κάλεσε το Εσκί Σεχίρ, ανέφερε την κατάσταση όπως είχε και ζήτησαν από τους Τούρκους να αποχωρήσουν.
 Τα τουρκικά αεροσκάφη βγήκαν από το πεδίο βολής, αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, παρέμειναν για λίγη ώρα στο FIR Αθηνών και επέστρεψαν στην Τουρκία, ενώ η ελληνική φρεγάτα συνέχισε την άσκησή της.
 Νωρίς χθες το πρωί παρενόχληση δέχθηκε ένα αεροσκάφος που περιπολούσε, στο πλαίσιο της Frontex για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, στο βόρειο Αιγαίο.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΙΑΡΡΗΞΗ
Εκλεψαν
οπλοστάσιο!

Περισσότερες από 9.000 σφαίρες πολλών διαμετρημάτων, έξι πιστόλια και τέσσερα περίστροφα, είναι η λεία της κλοπής στα γραφεία του σκοπευτικού συλλόγου ?Αετός? στην Καλλιθέα.
Οι άγνωστοι, μπήκαν χθες τα ξημερώματα στο ημιυπόγειο που βρίσκεται στην οδό Σκίππη 11 ? 13 και αφού παραβίασαν τα χρηματοκιβώτια του αθλητικού σκοπευτικού ομίλου, αφαίρεσαν σχεδόν ένα ολόκληρο οπλόστασιο.
Μέχρι χθες βράδυ οι αρχές δεν ήταν σε θέση να πουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την περίεργη διάρρηξη. Αστυνομικοί της σήμανσης που έσπευσαν στο σημείο προσπάθησαν να εντοπίσουν αποτυπώματα που ίσως τους βοηθήσουν να φτάσουν στη σύλληψη των δραστών.
Αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι ίσως να πρόκειται για διάρρηξη που σκοπό είχε την πώληση των όπλων και των σφαιρών, ενώ εξετάζεται ακόμα και η περίπτωση να πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου που θέλουν να χρησιμοποιήσουν όπλα τα οποία είναι “καθαρά”, δηλαδή που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές πράξεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα