Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΜΥΛΩΝΑ
Πολυετείς ποινές κάθειρξης
Θεσσαλονίκη.
Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος των τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά.
Ειδικότερα το δικαστήριο καταδίκασε τους Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη και Πολύκαρπο Γεωργιάδη σε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Επιπλέον ο σερβιτόρος από την Κρήτη Ασημάκης Λαζαρίδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και δύο μηνών, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Εξάλλου ο κρατούμενος Γιώργος Χαραλαμπίδης που εμπλέκονταν ως απλός συνεργός στην απαγωγή, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Η έφεσή τους αποφασίστηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Παράλληλα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 ετών και εννέα μηνών και στον φερόμενο ως εγκέφαλο της σπείρας των απαγωγέων, δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, αλλά μόνο για τις πλημμεληματικές πράξεις που αντιμετωπίζει. Για τα κακουργήματα θα δικαστεί αν και εφόσον συλληφθεί.
Επίσης ποινές φυλάκισης 13 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στους γονείς και στην αδελφή του Γιώργου Χαραλαμπίδη, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι παρέλαβαν τμήμα των λίτρων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του Γιώργου Μυλωνά. Αντίθετα αθώοι κρίθηκαν ο αδελφός του Ασημάκη Λαζαρίδη και ο εξάδελφος του Γιώργου Χαραλαμπίδη.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύλληψη παραχαρακτών
Θεσσαλονίκη
Πολυμελής εγκληματική οργάνωση με πολυετή δράση στην παρασκευή και διάθεση στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Europol.
Συνελήφθησαν τέσσερις ομογενείς από την τέως ΕΣΣΔ, ηλικίας από 30 έως 40 χρονών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά 12 ατόμων (ανάμεσα τους και Βούλγαροι) οι οποίοι φέρονται ότι παρασκεύαζαν και στη συνέχεια διέθεταν σε ενδιαφερόμενους αγοραστές πλαστά χαρτονομίσματα.
Την Άνοιξη του 2007, οι παραπάνω φέρονται ότι παρέδωσαν έναντι αντιτίμου, σε Ρώσους αγοραστές, πλαστά χαρτονομίσματα που αντιστοιχούσαν σε 120.000 ευρώ.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία ενός απ’ τους συλληφθέντες, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν, πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος επιδίδονταν στη συστηματική διακίνηση λαθρομεταναστών, αλλά και στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ
Διάψευση από τον Έλληνα Πρέσβη
Βελιγράδι
Τους ισχυρισμούς του Κοσοβάρου υπουργού Εξωτερικών Σκεντέρ Χισένι περί πρόθεσης της Ελλάδας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, διέψευσε ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία κ. Δημοσθένης Στωΐδης.
Ο κ. Σκεντέρ Χισένι σε συνέντευξή του στην αυστριακή Der Standard, που αναδημοσιεύουν τα σερβικά ΜΜΕ, ανέφερε ότι η Ελλάδα “βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου” συμπληρώνοντας ότι μετά από τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Κόσοβο, “το ίδιο θα πράξουν και μια σειρά από χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει μέχρι στιγμής το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος”. Ο κ. Στωΐδης σε δήλωση του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τάνγιουγκ, αφού ανέφερε ότι δεν γνωρίζει την πηγή των πληροφοριών του κ. Χισένι, επανέλαβε ότι “η θέση της Ελλάδας στο ζήτημα του Κοσόβου παραμένει σταθερή και βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου”.

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
Ελεγχόμενη έκρηξη
από την ΕΛ.ΑΣ.
Αθήνα
Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε χθες βράδυ στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη συμβολή των οδών Τζον Κένεντι και Θηβών στο Περιστέρι. Οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη και, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό. Τα υπολείμματα του ύποπτου δέματος θα μεταφερθούν για εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.Από τη στιγμή που εντοπίστηκε το ύποπτο αντικείμενο, η αστυνομία είχε κλείσει προληπτικά τη λεωφόρο Θηβών.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Πλημμύρισαν
200.000 στρέμματα

Αλεξανδρούπολη
Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει ο νομός Έβρου, καθώς τα νερά έχουν κατακλύσει περισσότερα από 200.000 στρέμματα από τα οποία τα 75.000 είχαν καλλιεργηθεί από τους αγρότες. Στη Μάνδρα Διδυμοτείχου όπου χθες το πρωί εκκενώθηκαν προληπτικά 15 σπίτια η κατάσταση εμφανίζεται ελεγχόμενη. Αργά χθες το απόγευμα, ανατινάχθηκε, με τη συνδρομή του στρατού, τμήμα αναχώματος στην περιοχή Πόρου Φερών για την εκτόνωση της κατάστασης και αποφυγή εισροής των νερών στον οικισμό, που έχει επίσης εκκενωθεί.
Τον Έβρο επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής υπεύθυνο τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών και βουλευτή Α? Αθηνών Δ. Αβραμόπουλο, τον υπεύθυνο Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων, βουλευτή Ημαθίας Μ. Χαλκίδη, τον υπεύθυνο του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης βουλευτή Κοζάνης Γ. Κασαπίδη και τον σύμβουλο του προέδρου της ΝΔ και πρώην περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Δ. Σταμάτη.
Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για την επικρατούσα κατάσταση από το νομάρχη Έβρου, Νίκο Ζαμπουνίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες και στη συνέχεια περιόδευσε στις πλημμυρισμένες περιοχές, των Λαβάρων, της Μάνδρας και των άλλων παρέβριων περιοχών.
“Χρειάζεται άμεσα η πολιτεία να πάρει μέτρα και εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς για την ευρύτερη περιοχή” δήλωσε μετά την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συμμετείχε και σε ευρεία σύσκεψη φορέων που έγινε στα Λάβαρα, με την παρουσία του νομάρχη Έβρου, Νίκου Ζαμπουνίδη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα