Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

Ολοκληρώθηκε η εξέταση του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη από την Eξεταστική που διερευνά την υπόθεση Siemens. Ο δικηγόρος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά των Ν. Ζαγοριανού και Γ. Σανιδά, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.
Ο δικηγόρος εξαπέλυσε επίθεση κατά του τέταρτου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, υπογραμμίζοντας ότι «λειτούργησε περισσότερο ως πολιτικό φερέφωνο και λιγότερο ως ανεξάρτητος δικαστής, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες και μη κρίνοντας με τη συνείδησή του».
Ταυτόχρονα έστρεψε τα βέλη του κατά του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίου Σανιδά ότι χειραγώγησε τη συγκάλυψη της υπόθεσης, με προφανώς ευνοηθέντες πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Σήμερα θα εξεταστεί η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ευγενία Βελώνη, προκειμένου να διακριβωθεί το σύνολο της ζημίας που υπέστη το Δημόσιο από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν με τη γερμανική εταιρεία.
Ανοίγει ο φάκελος ΟΤΕ
Από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, ανοίγει ο φάκελος των συμβάσεων του ΟΤΕ από το 1997.
Οι πρώτοι μάρτυρες που θα εξεταστούν θα είναι διατελέσαντες διαχρονικώς πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη των διοικήσεων του ΟΤΕ Γιώργος Συμεωνίδης, Νίκος Μανασής, Ελευθέριος Αντωνακόπουλος, Δημήτριος Παπούλιας, Γιώργος Χρυσολούρης, Νικήτας Μπαριτάκης και Απόστολος Μπαράτσας.
Εξ άλλου, με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Σήφης Βαλυράκης ζητεί να πληροφορηθεί σε ποιο βαθμό έχει παραδοθεί το σύστημα C4I, αν λειτούργησαν επιμέρους τμήματά του κι αν επιστράφηκαν νομίμως οι εγγυητικές επιστολές.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα