Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΘΥΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ
Έχασε τη μάχη για τη ζωή 19χρονος Χανιώτης
Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 19χρονος Χρήστος Μαρεντάκης από την Κίσαμο, που την περασμένη εβδομάδα είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα. Είναι το τρίτο θύμα της ασφάλτου σε όλη την Κρήτη μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις δύο εβδομάδων. Ο άτυχος νέος, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, έχασε τη μάχη για τη ζωή χθες, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Οι μεγάλες προσπάθειες των γιατρών όλο αυτό το χρονικό διάστημα της μιας εβδομάδας για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα. Όπως είχε επισημάνει εξ αρχής ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Κώστας Δανδουλάκης η κατάσταση της υγείας του νέου ήταν πολύ κρίσιμη και υποστηριζόταν με τεχνικά μέσα. Η κηδεία του νέου θα γίνει σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, στο Καστέλλι Κισάμου.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ
Αποχώρησαν οι αγρότες
από τον Προμαχώνα
Θεσσαλονίκη
Την απόφαση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να αποσύρουν τα τρακτέρ από το τελωνείο του Προμαχώνα, πήραν χθες οι αγρότες των Σερρών. Οι εκπρόσωποι των αγροτών κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, ύστερα από πολύωρη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλη Καρχιμάκη. Ο εκπρόσωπος των αγροτών, Γιώργος Κασάπογλου υπογράμμισε ότι οι αγρότες του Προμαχώνα κατανοούν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το γεγονός, όπως είπε, ότι ο κ. Καρχιμάκης τους διαβεβαίωσε ότι η πόρτα του υπουργείου θα είναι στο εξής ανοικτή. Κοινοποίησε ότι οι αγρότες αποχωρούν από το τελευταίο μπλόκο, αλλά προειδοποίησε πως αν έως τον ερχόμενο Νοέμβριο δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα ξαναβγούν στους δρόμους. Από την πλευρά του ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι “η κυβέρνηση ακολουθεί μια νέα φιλοσοφία” και δεσμεύτηκε ότι οι συναντήσεις με τους αγροτοσυνδικαλιστές θα είναι συνεχόμενες με στόχο την επίλυση των προβλημάτων τους.

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Υπό όρους η συλλογή
ιατρικών δεδομένων
Αθήνα
Απαραίτητη θα είναι η συγκατάθεση των ασφαλισμένων και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ώστε να μπορούν οι ασφαλιστικές εταιρείες να συλλέγουν προσωπικά ιατρικά δεδομένα, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου. Το Ανώτατο δικαστήριο απέρριψε αίτηση ασφαλιστικής εταιρείας η οποία ζητούσε να αναιρεθεί εφετειακή απόφαση που την υποχρέωσε να καταβάλει σε ασφαλισμένη της το ποσό των 15.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς της. Η προσβολή ανάγεται στο ότι η ασφαλιστική εταιρεία έλαβε με παράνομο τρόπο -όπως χαρακτηρίζεται στη δικαστική απόφαση- από διαγνωστικό κέντρο υπερηχογράφημα ωοθηκών, μαζί με τη συνοδευτική ιατρική γνωμάτευση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Καταγγελίες για επαίτες
και τυφλεμπορικά έντυπα

Τα «διάφορα τυφλεμπορικά έντυπα καθώς και τους επαίτες, που κυκλοφορούν στην πόλη μας και στην περιφέρειά μας, που καταρρακώνουν στην κυριολεξία και διασύρουν την αξιοπρέπεια των τυφλών» καταγγέλει με χθεσινή της ανακοίνωση η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης. Όπως επισημαίνει, «αυτοί που εκδίδουν και διακινούν αυτά τα έντυπα είναι σωματεία που δεν εκπροσωπούν τους τυφλούς της Κρήτης και ό,τι εισπράττεται από αυτούς πάει στη δική τους τσέπη. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να πουν το δικό τους όχι στην εμπορία της τύφλωσης. Το μήνυμα της Περιφερειακής Ενωσης Τυφλών Κρήτης είναι για κοινωνική αλληλεγγύη και αλληλοαποδοχή, για να διαμορφώσουμε νέες κοινωνικές σχέσεις μεταξύ τυφλών και βλεπόντων, για να γίνει η ζωή μας πιο ανθρώπινη και πιο κοινωνικά αναβαθμισμένη», καταλήγει η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης.

ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ
Αναβολή εκδήλωσης
από το ΠΑΣΟΚ Χανίων

Η Ν.Ε. Χανίων του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει ότι η προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, αναβάλλεται λόγω έκτακτων υποχρεώσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΤΩΝΑ ΤΟΥΣ
Τραγικός θάνατος
δύο μοναχών
Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο ηλικιωμένες μοναχές, αδελφές μεταξύ τους, όταν στις 05.45 το πρωί της Τρίτης μέσα στον κοιτώνα τους, στην Ιερά Μονή Αγίου Τιμοθέου στο Γέρακα, ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι άτυχες μοναχές, εκ των οποίων η μία παρουσίαζε κινητικά προβλήματα, εγκλωβίστηκαν μέσα στον κοιτώνα τους από τις φλόγες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους. 
Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 15 πυροσβέστες με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής και ένα εθελοντικό, οι οποίοι έσβησαν αμέσως τη φωτιά που δεν πρόλαβε να πάρει διαστάσεις, αλλά ήταν αργά για τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες. Η μία βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι με εγκαύματα, ενώ η άλλη στην καρέκλα δίπλα της, πιθανότατα από αναπνευστικά προβλήματα. Εκτιμάται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από κάποια αμέλεια, αλλά τα αίτια θα εξακριβωθούν από την έρευνα που διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

ΨΙΘΥΡΙΖΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ…
Καταδίκη καθηγητή
Θεσσαλονίκη
Σε φυλάκιση έξι μηνών με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επειδή βοηθούσε διαγωνιζόμενους σε πανελλαδικές εξετάσεις, δίνοντάς τους λύσεις θεμάτων.
Ο καθηγητής -μέλος επιτροπής εξετάσεων σε εξεταστικό κέντρο των Γιαννιτσών- κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ψιθύριζε τις σωστές απαντήσεις σε υποψηφίους των Μαθηματικών κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2004. Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται ύστερα από καταγγελίες γονέων άλλων διαγωνιζόμενων.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, ο κατηγορούμενος “υπαγόρευε λέξεις κλειδιά”, είτε “έκανε χειρονομίες” προς τους διαγωνιζόμενους, υποδεικνύοντας έτσι τις απαντήσεις.
Ο ίδιος, απολογούμενος, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδόθηκε, χωρίς ωστόσο να πείσει το δικαστήριο. Τελικά, η ποινή που τού επιβλήθηκε είναι μειωμένη κατά έξι μήνες σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο.
Για την ίδια υπόθεση βρέθηκαν στο εδώλιο άλλοι δύο καθηγητές – επιτηρητές στο ίδιο εξεταστικό κέντρο, οι οποίοι αθωώθηκαν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ JP MORGAN
Έκρηξη βόμβας
Αθήνα
Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 χθες το βράδυ, στα γραφεία της χρηματιστηριακής εταιρείας “JP MORGAN”, στο Κολωνάκι.
Νωρίτερα, αγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” και είχε προειδοποιήσει λέγοντας ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα, όπως και συνέβη. Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και γι’ αυτό δεν υπήρξαν τραυματίες.
Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της εταιρείας, στο δεύτερο όροφο του κτηρίου, όπου προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές από την έκρηξη.
Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ, πυροτεχνουργοί και αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διεξάγοντας έρευνες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα