Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ

Σήμερα στα “Μ. Μεσάνυχτα” ο χορός
και οι βραβεύσεις της ΕΠΣ Χανίων
Η ΕΠΣΧ πραγματοποιεί σήμερα και ώρα 9μμ στα “Μάυρα Μεσάνυχτα” τον ετήσιο χορό της για την ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής Τραυματιζομένων Ποδοσφαιριστών. Στην εκδήλωση θα γίνουν και οι απονομές στις πρωταθλήτριες ομάδες της περιόδου 2008-09. Τους παρευρισκομένους θα διασκεδάσει ο κρητικός καλλιτέχνης Μανώλης Κονταρός.
Αναλυτικά θα βραβευτούν:
Ο πρωταθλητής περιφερειακού Πλατανιάς
Ο πρωταθλητής Α’ κατηγορίας Ακρίτας
Ο πρωταθλητής Β’ κατηγορίας Ποσειδώνας Τσικαλαριών
Ο πρωταθλητής Γ’ κατηγορίας ΑΟ Περιβολίων
Στα πρωταθλήματα στη μνήμη Μανόλη Χορευτάκη:
Ο πρωταθλητής παίδων ΑΟ Χανιά
Η πρωταθλήτρια προπαίδων Ακαδημία Δήμου Νέας Κυδωνίας
Η πρωταθλήτρια τζούνιορ Ιωνία 2000
Η πρωταθλήτρια προτζούνιορ Ιωνία 2000
Κύπελλο ήθους σε: ΑΟΔΑ, ΑΟ Περιβολίων και Πέργαμο
Οι πρώτοι σκόρερ: Στην Α’: Π. Μαναρώλης (22 γκολ, Κισαμικός -με το έπαθλο Τηλ. Σχοινά), στην Β’: Ι. Λιονάκης (31 γκολ, Κεραμειά) και στη Γ’: Θ. Νικολακάκης (23 γκολ, Δάφνη).
Επίσης θα τιμηθούν και παλιοί παίκτες, παράγοντες, διαιτητές και προπονητές.
Μέγας χορηγός θα είναι ο Ομιλος Επιχειρήσεων “Μυλωνάκης” και χορηγοί οι: Cyta Ελλάς, Τηλεπικοινωνιακή ΑΕ, Πέτρα ΑΕ και Φλεμετάκης ενώ χορηγοί επικοινωνίας οι: Νέα Τηλεόραση, Σπόρ FM, Ράδιο Amore, Αντέννα, ΣΤΑΡ FM, Ρυθμός και Κρητική Ραδιοφωνία.

Πάντα πρώτες οι γυναίκες του ΑΟΧ 3-0 τον Αρίωνα
Η γυναικεία ομάδα του ΑΟ Χανιά ξεπέρασε εύκολα με 3-0 το εμπόδιο του Αρίωνα Σητείας και ισοβαθμεί πάντα στην κορυφή του κρητικού ομίλου του περιφερειακού μαζί με το Τυμπάκι. Στο α’ μέρος παρότι οι γηπεδούχες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Κολυμπαρίου η συνεχής βροχή δεν τους επέτρεψε να ανοίξουν το σκορ. Πολύ νωρίς όμως στο β’ 45λεπτο και με καλύτερες καιρικές συνθήκες πήραν κεφάλι στο σκορ με εκτέλεση φάουλ της Καραμουσαδάκη στο 51′. Στο 57′ η Μανωλίτση με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο “Γ” της εστίας του Αρίωνα ενώ στο 63′ ήταν η Αγγελάκη που με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ έκλεισε το σκορ στέλνοντας και αυτή τη μπάλα στο “παραθυράκι” του τέρματος των φιλοξενουμένων.
Αρκετά καλή ήταν η διαιτησία του ηρακλειώτη Χαραλαμπάκη παρότι αρνήθηκε ένα πέναλτι πάνω στην Μανωλίτση στο 48′.
ΑΟ Χανιά (Βεργανελάκης Μάνος): Κυβρικοσαίου, Ξενάκη (51′ Χατζηγεωργίου), Χοχλάκη, Αγγελάκη, Μαραγκουδάκη, Φερρίσε (68′ Βερυκάκης Β.), Γιαννούτσου, Καραμουσαδάκη, Στιβανάκη, Στεφανουδάκη (28′ λ.τρ. Παπαδάκη), Μανωλίτση.
Στον πάγκο ήταν και οι: Μανουσάκη, Γιακουμάκη, Μανιά, Κατσουλάκη.
Βαθμολογία (6 αγώνες): ΑΟ Χανιά* 12 12-4, Τυμπάκι* 12 11-4, Αρίων Σητ. 0 2-17.
Την επόμενη 9η αγωνιστική (21 Φεβρουαρίου) ολοκληρώνεται ο 3ος από τους 4 γύρους με το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στην Μεσαρά Τυμπάκι – ΑΟΧ.

Α1 ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΚΑΙ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Σήμερα παίζουν ΟΑΧ και Κύδωνας
Αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν σήμερα δυο χανιώτικα σωματεία που μετέχουν στην κορυφαία κατηγορία ισάριθμων αθλημάτων. Πρόκειται για τον ΟΑΧ, που υποδέχεται -στο Κρητικό ντέρμπι της Α1 πινγκ πονγκ ανδρών- την ομάδα Emmetropia Ο.Α.Α. Ηράκλειο και τον Κύδωνα, ο οποίος -για το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών- παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον Θερμαϊκό.
Η αναμέτρηση του ΟΑΧ θα διεξαχθεί στο κλ. Χανίων, αρχίζει στις 2.30μμ και με αυτήν ολοκληρώνεται η 12η αγωνιστική της κατηγορίας. Στο παιχνίδι του α? γύρου που έγινε στο Ηράκλειο, η χανιώτικη ομάδα είχε επικρατήσει 4-2 και σήμερα θέλει να επαναλάβει την τότε επιτυχία, ώστε να αυξήσει τη διαφορά από την αντίπαλό της.
Όσον αφορά την Α1 χάντμπολ, ο Κύδωνας δίνει δύσκολο, αλλά και καθοριστικό για τη συνέχεια παιχνίδι, αγωνιζόμενος στο κλ. Περαίας (4.30μμ, διαιτητές Τσιάνας- Πάτιος) με τον ουραγό Θερμαϊκό, στοχεύοντας στην πρώτη εκτός έδρας βαθμολογική συγκομιδή. Οι γηπεδούχοι, βέβαια, δεν είναι εύκολος αντίπαλος, θέλουν και αυτοί τη νίκη ώστε να “ξεκολλήσουν” από την ουρά της βαθμολογίας και ο αγώνας αναμένεται αμφίρροπος.
Πάντως ο Κύδωνας (η αποστολή του οποίου βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, αφού σήμερα -λόγω της απεργίας- αναβλήθηκαν όλες οι πτήσεις) έδειξε το περασμένο Σάββατο ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και μπορεί να πάρει το πρώτο του “διπλό”.
Το παιχνίδι που “ανοίγει την αυλαία” της 15ης αγωνιστικής (τ? άλλα ματς θα γίνουν το Σάββατο) ορίστηκε σήμερα, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων -παίζει στον 4ο γύρο του τσάλεντζ καπ- της ομάδας από την συμπρωτεύουσα.
Ο Θερμαϊκός έχει 6 βαθμούς, αφού “μετράει” 4 ισοπαλίες (τρεις εντός -μια εκτός έδρας) και μια νίκη, την οποία πέτυχε στον α? γύρο, κερδίζοντας 34-29 τον Κύδωνα στα Χανιά (είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την 4η αγωνιστική είχε 5 βαθμούς, ενώ τον 6ο τον πήρε τη 13η).
ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ
Ο σύλλογος γονέων έκοψε την πίτα του
Στην ταβέρνα “Βοσκός”, στο Θέρισο, έκοψε την πίτα του ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων τεχνικής κολύμβησης του Ν.Ο. Χανίων, παρουσία αθλητών-τριων (νυν και τέως), προπονητών και πολλών γονέων.
Οι υπεύθυνοι του συλλόγου ευχαριστούν όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ιδιαίτερα το ιστορικό μέλος του Ν.Ο. Χανίων, ιδρυτή και πρώην έφορο -επί σειρά ετών- του τμήματος, Τάκη Χουλιόπουλο, που τους τίμησε με την παρουσία του. Ακόμη, ευχαριστούν τον Μιχάλη Τσουρουνάκη (εργαστήριο ζαχαροπλαστικής) και τον N. Αντωνογιαννάκη (αθλητικό κατάστημα “Aqua+fit sports”), για την προσφορά τους στην εκδήλωση, ενώ εύχονται σε όλους, υγεία και ευτυχία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα