Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΤΖΕΛΗ – ΑΓΡΟΤΩΝ

Με κοινά αιτήματα θα εμφανιστούν οι εκπρόσωποι από 19 αγροτικά μπλόκα στην κρίσιμη σημερινή συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Αυτό αποφάσισαν χθες το απόγευμα σε σύσκεψη που έγινε στο μπλόκο της Νίκαιας με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών και από τον Προμαχώνα.
Μεταξύ των αιτημάτων του κοινού πλαισίου διεκδίκησης είναι η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης με την υπουργό, θα εκτιμηθούν από το μπλόκο της Νίκαιας. Την Τετάρτη, θα συνεδριάσουν επίσης και οι αγρότες από τον Πλατύκαμπο και τον Τύρναβο προκειμένου να εκτιμήσουν και αυτοί τις παραπέρα κινήσεις τους και ενώ οι φωνές για αποχώρηση πληθαίνουν.
Στο μεταξύ, στον μεν Πλατύκαμπο τα αγροτικά μηχανήματα είναι τοποθετημένα εκατέρωθεν του οδοστρώματος, στον δε Τύρναβο μετακινήθηκαν από το αρχικό σημείο και έχουν σταθμεύσει περιμετρικά του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου.
Οι αγρότες, από την Κυριακή το μεσημέρι, κρατούν κλειστή την οδική διάβαση που διέρχεται από το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών, αλλά μόνο για τα κάθε είδους φορτηγά. Στον αντίποδα, τα ΙΧ επιβατηγά αυτοκίνητα διέρχονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Αλιστράτης Σερρών, Γιώργο Κασάπογλου, ο Προμαχώνας θα παραμείνει κλειστός έως ότου επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των παραγωγών, από τη συνάντηση που θα έχουν με την υπουργό, στην Αθήνα.
Όσον αφορά την Πελοπόννησο, για 5η συνεχή ημέρα οι αγρότες κρατούν κλειστό τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης, με το μπλόκο της Στέρνας, το οποίο χθες ενισχύθηκε με μερικά ακόμη τρακτέρ.
Νωρίτερα, σε συνέντευξη που έδωσαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι, δήλωσαν ότι θα μείνουν στο μπλόκο έως ότου ξεκινήσει το μητρώο αγροτών και «ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο», ενώ κάλεσαν του συναδέλφους τους να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα