Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ρέθυμνο
Πολύωρη και επεισοδιακή ήταν η χθεσινή Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο.
Τη σαφή απόφασή του να μην παραιτηθεί από τη θέση του -στην παρούσα συγκυρία- έκανε γνωστή ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννης Παλλήκαρης, καθώς θεωρεί ότι οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί είναι ανυπόστατες και αυτό πιστεύει ότι θα αποδειχθεί από τη δικαιοσύνη.
Από την άλλη μεριά, η πλειοψηφία των μελών του σώματος, χθες, στις τοποθετήσεις τους έκαναν σαφές πως ο κ. Παλλήκαρης για θεσμικούς λόγους θα έπρεπε να παραιτηθεί εφόσον είναι υπόδικος και κρατάει “όμηρο” το Πανεπιστήμιο.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης ομάδα φοιτητών τη διέκοψε, ζητώντας επιτακτικά την παραίτηση του πρύτανη για να μη συνεχίσει να διασύρεται το Πανεπιστήμιο.
Η Σύγκλητος λίγη ώρα αργότερα συνεχίστηκε, ωστόσο λίγο πριν το τέλος της διεκόπη ξανά από φοιτητές εκ των οποίων μάλιστα κάποιοι ήρθαν στα χέρια μέσα στον χώρο της Συγκλήτου με μεταπτυχιακό φοιτητή, συγκλητικό και πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συνεδρίαση δεν παρέστη ο κ. Θεοφάνης Κιτσόπουλος, που πριν λίγες ημέρες υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπρύτανη, αν και κάποιοι εκτιμούσαν πως θα προσέλθει για να αιτιολογήσει την κίνηση αυτή. Το κλίμα στη χθεσινή Σύγκλητο του Πανεπιστημίου ήταν έκρυθμο από νωρίς το πρωί. Το θέμα που συζητήθηκε σχεδόν κατ? αποκλειστικότητα ήταν η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στον πρύτανη από τον εισαγγελέα Ηρακλείου σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση χρημάτων προς όφελός του, σε βάρος του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου, έπειτα από πορισματική έκθεση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Ωστόσο, χθες, είδε το φως της δημοσιότητας και η παραπομπή του κ. Παλλήκαρη σε δίκη σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών του εκλιπόντος καθηγητή Στέλιου Αλεξανδρόπουλου για αλλοιώσεις βαθμολογιών στην εκλογή μεταπτυχιακών φοιτητών. Γι? αυτήν την υπόθεση ο πρύτανης κατηγορείται ότι μη σύννομα έστειλε τον Στέλιο Αλεξανδρόπουλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς νομιμοποίησε πρακτικές που δεν συνάδουν με το πανεπιστημιακό ήθος. Δεν τον κάλεσε δηλαδή πρώτα σε απολογία για την καταγγελία αυτή και μετά να τον παραπέμψει σε Πειθαρχικό. Λίγες ώρες μετά από την ώρα που του έγινε γνωστή η εξέλιξη αυτή, ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος πέθανε στο γραφείο του. Στην υπόθεση αυτή κατηγορούνται τέσσερις ακόμη καθηγητές του Π.Κ. για παράβαση καθήκοντος.
Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν και τα τεκταινόμενα στην Ιατρική Σχολή.
Την επίσπευση των νομικών διαδικασιών που τον αφορούν ζητά ο πρύτανης του Π.Κ., αφήνοντας να εννοηθεί ότι το δικαστήριο θα αποδείξει την αθωότητά του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα