Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Αλαλούμ στον Δήμο Αρμένων με τον προϋπολογισμό του 2010. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Παντελής Καραγιαννάκης ανακοίνωσε χθες ότι ο προϋπολογισμός απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, ισχυρίζεται ο δήμαρχος Αρμένων, Πέτρος Βλαχάκης, ο οποίος τονίζει ότι υπάρχει και κασέτα (οι συνεδριάσεις ηχογραφούνται), που αποδεικνύει των λόγων του το αληθές.
Αναλυτικότερα: ο κ. Καραγιαννάκης σε χθεσινή ανακοίνωση της μειοψηφίας που φέρει την υπογραφή του, σημειώνει ότι «στις 3/2/2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρμένων για την ψήφιση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2010. Μετά από τη σχετική συζήτηση και τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, για τις ασάφειες και τα λάθη (ακόμη και αθροιστικά!!!) της κατάρτισης του προϋπολογισμού, αλλά και για τη μη καταγραφή των ποσών της κληρονομιάς Αννιτσάκη, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (γιατί άραγε;), ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Χαρακτηριστικό της ψηφοφορίας ήταν ότι ακόμα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου -σύμβουλος πλειοψηφίας- δεν ψήφισε τον κατατεθέντα προϋπολογισμό».
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο κ. Καραγιαννάκης διευκρίνισε αρχικά ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. έδωσαν το «παρών» 10 από τους 13 δημοτικούς συμβούλους (απουσίαζαν 2 από τους 8 της συμπολίτευσης και 1 από τους 5 της αντιπολίτευσης), καθώς και ο δήμαρχος (ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει δικαίωμα ψήφου). Σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννάκη, ο πρόεδρος του Σώματος, Χαράλαμπος Κουτσορινάκης καταψήφισε τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα οι ψήφοι να είναι 5-5 και τελικά ο προϋπολογισμός να μην εγκριθεί, καθώς η ψήφος του προέδρου μετρά για διπλή.
«Ήταν ένας καθαρά διαχειριστικός προϋπολογισμός, χωρίς κανένα έργο μέσα, πάρα μόνο με ποσά 6.925 ευρώ για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους», πρόσθεσε ο κ. Καραγιαννάκης, διευκρινίζοντας ότι «μέχρι αυτό το ποσό κάνεις απευθείας ανάθεση. Όλα τα χρήματα τα είχαν κατατμήσει ανά 6.925 ευρώ για να μπορούν να κάνουν τα ρουσφέτια τους. Απλά πράγματα. Εμείς, και για πολιτικούς λόγους, δεν τον ψηφίσαμε, όπως δεν έχουμε ψηφίσει κανένα προϋπολογισμό, διότι τους θεωρούμε αντιαναπτυξιακούς», σημείωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Για τα λάθη τα αθροιστικά, κ.λπ. φταίει η νοοτροπία που υπάρχει στην πλειοψηφία και στον δήμαρχο, που αν και έχουμε οικονομολόγο στον Δήμο δεν αναθέτει σε αυτόν να κάνει τον προϋπολογισμό, αλλά σε άλλους υπαλλήλους για ευνόητους λόγους».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αρμένων, Πέτρος Βλαχάκης, μιλώντας στα «Χ.Ν.», δήλωσε ότι «δεν απορρίφθηκε ο προϋπολογισμός. Πήραμε αναβολή, διότι εκκρεμούσαν κάποια στοιχεία για ένα ίδρυμα Αννιτσάκη που υπήρχε στον Στύλο. Επέμενε η μειοψηφία ότι έπρεπε να μπει στον προϋπολογισμό, εγώ είπα όχι, η Περιφέρεια απάντησε όχι, διότι κάποιες αποφάσεις έπρεπε να περάσουν από Δημοτικό Συμβούλιο. Εγώ είπα ότι περάσανε, αυτοί φωνάζανε όχι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μπερδεύτηκε και είπε: “δεν το θυμάμαι, να πάρουμε αναβολή”. Οπότε θα ξανασυνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό», ανέφερε ο κ. Βλαχάκης, τονίζοντας ότι «υπάρχει και κασέτα».
Ο δήμαρχος Αρμένων υπογράμμισε ότι «πήραμε σήμερα» (χθες) «συγκεκριμένες εξηγήσεις και διευκρινίσεις από την Περιφέρεια ότι το ίδρυμα Αννιτσάκη δεν μπαίνει στον προϋπολογισμό. Επιπλέον, βρέθηκαν οι δύο αποφάσεις ότι η δημοπρασία για το σχολείο του Προβάρματος πέρασε από Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και ότι ο προϋπολογισμός του ιδρύματος πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που δεν το θυμότανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Το πρόβλημα ξεπεράστηκε και τώρα θα συγκληθεί το Δ.Σ. να ψηφίσει τον προϋπολογισμό».
Ερωτηθείς αν υπήρχαν αθροιστικά λάθη στον προϋπολογισμό, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, ο κ. Βλαχάκης απάντησε αρνητικά. «Λυπάμαι αλλά είναι αγράμματοι. Διότι στο κομπιούτερ είναι προγράμματα λογιστικά. Δεν είναι με το χέρι οι λογαριασμοί. Ήρθε κάποια στιγμή κάποιος από τους συμβούλους και είπε ότι είναι λάθος οι αθροίσεις. Και του λένε, από την Οικονομική Υπηρεσία, “μα δεν αθροίζεις αυτό, αθροίζεις από τον τάδε κωδικό μέχρι εδώ”. Και μετά το κατάλαβε και είπε “πάσο”».
Σημειώνεται ότι τα «Χ.Ν.» επιχείρησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αρμένων, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα