Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αθήνα
Με την ελληνική οικονομία να εξακολουθεί να βρίσκεται στη δίνη κερδοσκοπικών πιέσεων και τα ποικίλα δημοσιεύματα σε όλη την Ευρώπη να δίνουν έμφαση στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, μιλώντας στην κοπή πίτας των υπαλλήλων, εξέφρασε την άποψη ότι βουλευτές και εργαζόμενοι πρέπει να βοηθήσουν στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.
Σε «εξωθεσμικά κέντρα που επιχειρούν να πλήξουν την αξιοπιστία των θεσμών της Δημοκρατίας» και «σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τη φύση της εργασίας μας», απέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής, Βασίλης Θώδης, τις αναφορές στο ύψος των αποδοχών τους, απειλώντας μάλιστα με κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που επιχειρηθούν περικοπές.
Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, ο κ. Θώδης υποστήριξε πως «οι εργαζόμενοι της Βουλής θεωρούμε τη Βουλή “σπίτι” μας, αφού, όπως γνωρίζετε, είμαστε εδώ, όλο το 24ωρο. Η υφή της εργασίας μας, που είναι άμεσα συναρτώμενη με τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος, αποτέλεσε και αποτελεί στόχο κάποιων που ή δεν γνωρίζουν ή θέλουν πραγματικά να πλήξουν την αξιοπιστία των θεσμών της Δημοκρατίας».
«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα σταθούμε απλοί θεατές απέναντι στις όποιες στοχεύσεις διαφόρων εξωθεσμικών κέντρων περί μείωσης των αποδοχών μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, την καθημερινή απαξίωση και υποτίμηση του έργου και της πολύτιμης προσφοράς μας για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου», ανέφερε ο κ. Θώδης κι ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής για τη στήριξή του απέναντι «στις αήθεις και υποβολιμαίες επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης».
Φ. Πετσάλνικος:
“Να συνδράμουμε όλοι”
Απαντώντας στην προσφώνηση, ο κ. Φ. Πετσάλνικος, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «το Κοινοβούλιο, βουλευτές και εργαζόμενοι, πρέπει να εκπέμψουμε πολύ συγκεκριμένα και δυναμικά μηνύματα προς τον ελληνικό λαό – μηνύματα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτήν την πανεθνική προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας και επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Και αυτό θα πράξουμε».
«Δεν θα είμαι από αυτούς που θα υποστηρίξουν ότι πρέπει να έχουμε μια εντελώς ειδική μεταχείριση – κάθε άλλο. Θα πρέπει κι εμείς να έχουμε τη δική μας συμβολή στην προσπάθεια της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Επομένως, καμία ειδική, προνομιακή μεταχείριση» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα