Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέσσερα μετάλλια στα Χανιά από τους χιονοδρόμους μας

Και εφέτος οι αθλητές χιονοδρόμοι του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων έφεραν τέσσερα μετάλλια στον σύλλογο και στα Χανιά σε πανελλήνια αγωνίσματα Ορειβατικού Σκι.
Συγκεκριμένα ο Μανώλης Ρουμελιωτάκης ήλθε δεύτερος στο αγώνισμα Καθετο ορειβ. σκι και στην Β’ κατηγορία ανδρών. Η Συρματένια Παρασχάκη ήλθε δεύτερη στην κατηγορία γυναικών στο ίδιο αγώνισμα και η νεαρή Μυρτώ Δ. Χαριτάκη τρίτη.
Στο κύπελλο Λευκαδίτη η Συρματένια Παρασχάκη κατέκτησε την τρίτη θέση και η Μυρτώ την τέταρτη θέση.
Με απερίγραπτη χαρά και υπερηφάνεια συγχαίρω τους χιονοδρόμους μας αναλογιζόμενος, όταν ξεκινήσαμε αυτό το σπορ και άθλημα το 1955 στα Χανιά με τον Χρ. Χουλιόπουλο, πόσες δυσκολίες συναντήσαμε στην χωρίς καμία καθοδήγηση και εμπειρία προσπάθειά μας και πόσες ειρωνικές ακόμη κρίσεις. Σήμερα δικαιωνόμαστε με τις επιτυχίες αυτές και κυρίως επειδή δεν υπάρχει στον τόπο μας εδώ χιονοδρομικό κέντρο και πίστες οργανωμένες για προπόνηση των αθλητών και όμως οι αθλητές μας ξεπέρασαν συναδέλφους των που έχουν δίπλα τους σχεδόν τις πίστες αυτές και τα χιον. κέντρα. Μπράβο σας παιδιά!!!

Τα “Ακροβατικά” στην 115

Πιστεύω ότι όλοι οι Χανιώτες τιμούμε και εκτιμούμε το δύσκολο έργο των αεροπόρων μας από την 115 Π.Μ. στις καθημερινές αναχαιτήσεις των γειτόνων μας κ.λπ. Προσωπικά είχα την τιμή να έχω καλούς φίλους πιλότους τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης της 115 εδώ και έναν που δεν επέζησε από δυστύχημα κοντά στη χαράδρα του Καλαθά.
Άσχετα λοιπόν από τους θορύβους και τους κινδύνους από την εκπαίδευση πιλότων για… ακροβατικά νομίζω ότι στην σημερινή περίοδο δεν υπάρχουν χρήματα για δαπάνες σε αεροπορικά παιχνίδια. Άλλωστε μόλις προ ημερών ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, καλώς, ανέστειλε την συμμετοχή τεθωρακισμένων σε παρελάσεις κ.λπ. και τις εορταστικές πτήσεις αεροσκαφών για την εξοικονόμηση καυσίμων. Αυτή η αναστολή δεν ισχύει για τις ακροβασίες όταν, όπως είχε αναφέρει προ διετίας ο τότε υπουργός Άμυνας σε συνέντευξη, η κάθε ώρα πτήσης αυτών των αεροσκαφών στοίχιζε τότε 5.000 ευρώ;

Αντιπτέραρχος
Γ. Λαμπρόπουλος
Οπως πληροφορηθήκαμε από νεκρολογία που δημοσιεύθηκε στα Χ.Ν. “έφυγε” σε ηλικία 94 χρονών ο αντιπτέραρχος Γ. Λαμπρόπουλος που υπηρέτησε στα Χανιά ως διοικητής της 115 ΠΜ το 1960-62. Ο αεροπόρος αυτός που έλαβε μέρος, σε τρεις πολέμους με 415 ώρες πτήσεων πολεμικές, αγάπησε πάρα πολύ πραγματικά τα Χανιά και συχνά τον είχαμε σε εκδρομές του Ορειβατικού Συλλόγου.
Μάλιστα, είχε ιδιαίτερη αγάπη στο φαράγγι της Σαμαριάς και δεν λησμονώ που σε μια πολυπληθή διάβασή του από τον Ορειβατικό, που είχε δηλώσει συμμετοχή, επειδή την τελευταία ώρα έπρεπε να πετάξει για κάποια άλλη βάση όταν απογειώθηκε γι’ αυτόν τον λόγο έφθασε πάνω από τον Ομαλό την ώρα που, κατά σύμπτωση, αρχίζαμε την κατάβαση στο Ξυλόσκαλο και ίσως για χαιρετισμό επραγματοποίησε μια φοβερή “βύθιση” από Λινοσέλι Γκίγκιλου προς μέσα το φαράγγι μέχρι πάνω από τον οικισμό Σαμαριάς. Αιώνια η μνήμη του.
Α. Πλυμάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα