Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θέμα κομματικής πειθαρχίας
Αθήνα
Θέμα κομματικής πειθαρχίας έχει τεθεί στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα δάση, χθες το απόγευμα. Το ζήτημα προέκυψε καθώς ορισμένοι βουλευτές εξακολουθούσαν να είναι αντίθετοι με τις αποφάσεις της ηγεσίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ο πρώην υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο στο σύνολό του, απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Κων. Μαρκόπουλου που του επεσήμανε ότι κινείται «εκτός γραμμής». Πάντως, μιλώντας στον BHMA FM 99,5 χθες το πρωί, ο Κώστας Κιλτίδης δήλωσε ότι η κομματική γραμμή για το νομοσχέδιο τον καλύπτει πλήρως. Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως τα δύο άρθρα που είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει «βάλλουν ευθέως κατά της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση ΝΔ», συνεπώς δεν θα μπορούσε να τα υπερψηφίσει. Αφησε, ωστόσο, αιχμές λέγοντας πως «μαθήματα κομματικού πατριωτισμού δεν δέχομαι από κανέναν». Ο κ. Κιλτίδης τόνισε ότι ο πρόεδρος του κόμματος ενημερώθηκε και κατανόησε τη στάση του.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Δέσμη πρωτοβουλιών
Αθήνα
Δέσμη νομοθετικών και πολιτικών πρωτοβουλιών ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Π. Λαφαζάνης και Φ. Κουβέλης. Ειδικότερα παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ:
1. Για την ιθαγένεια, ο κ. Κουβέλης είπε ότι υπάρχουν αρκετές θετικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο αυτό, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμες προτάσεις σε περίπτωση υπαναχώρησης της κυβέρνησης.
2. Σχέδιο νόμου για την πρόσβαση όλων στις δημόσιες υπηρεσίες και τα αγαθά,
3. Πρόταση νόμου για την προστασία των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών.
4. Πρόταση νόμου για την παραγωγή πράσινων συστημάτων στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας.
5. Πρόταση νόμου για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας.
6. Πρόταση νόμου για τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας και
7. Κατάθεση προτάσεων για διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ
Υποεπιτροπή από τη Βουλή
για θέματα άμυνας
Αθήνα
Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου συστάθηκε, από τα μέλη της διαρκούς επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, υποεπιτροπή, αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την παρακολούθηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και την υποβολή εκθέσεων προς την επιτροπή. Στην υποεπιτροπή θα συμμετάσχουν από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Ευτύχης Δαμιανάκης, Γιώργος Νικητιάδης, Βασίλης Οικονόμου, Παντελής Οικονόμου, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Παπουτσής, Βασίλης Τόγιας και Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, από τη ΝΔ οι Παναγιώτης Καμμένος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ιωάννης Πλακιωτάκης και Κωνσταντίνος Τασούλας, από το ΚΚΕ ο Αθανάσιος Παφίλης, από τον ΛΑΟΣ ο Ιωάννης Κοραντής και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόδωρος Δρίτσας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα