Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΖΙΝΟΥ

Μια ξεχωριστή γνωριμία με το παξιμάδι, βασικό στοιχείο της διατροφής των Κρητικών και όχι μόνο, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων των Χανίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:
“Διπλοφουρνίζω το ψωμί και… τρώω παξιμάδι”, το οποίο οργανώνουν οι “Μύλοι Κρήτης”. Χθες μαθητές του Δ2 του Δημοτικού Σχολείου Παζινού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της αρτοβιομηχανίας στη Σούδα και συμμετείχαν σε ένα βιωματικό σεμινάριο που είχε μπόλικο παιχνίδι και πολλές γνώσεις πάνω στο παξιμάδι.
“Εχουμε μια μακρά ιστορία στην εκπαιδευτική δραστηριότητα πάνω σε θέματα διατροφής. Και αυτό το πρόγραμμα το συνδέουμε με την Κρητική διατροφή. Μέσα από το παιχνίδι, από βιωματικές εμπειρίες, από ένα κυνήγι θησαυρού τα παιδιά μαθαίνουν για τη διατροφική αξία του παξιμαδιού”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των “Μύλων Κρήτης” κ. Γιάννης Τισίζης, επισημαίνοντας πως η “Μύλοι” θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν ανάλογες πρωτοβουλίες σε μια προσπάθεια καλύτερης γνωριμίας των νέων ηλικιών με τα παραδοσιακά προϊόντα.
Δημιουργός του εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει τίτλο “Διπλοφουρνίζω το ψωμί και… τρώω παξιμάδι” είναι η παιδαγωγός Κατερίνα Βαζαίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα