Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Αντιρατσιστική – αντιναζιστική πορεία χθες στο κέντρο των Χανίων από φορείς και εργαζoμένους.
Στην συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις, στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Οι διαδηλωτές κατέληξαν στο αστυνομικό μέγαρο όπου και αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα. Οι διοργανωτές Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Σύλλογος Μαγκρέμπ ? Αράμπι, Κοινωνικό Στέκι ? Στέκι Μεταναστών, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών σε ανακοίνωση τους επισήμαναν πως “οι εργαζόμενοι και η νεολαία που αγωνιζόμαστε για να μην φορτωθούμε τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας με τις απολύσεις, τη λιτότητα, το πάγωμα μισθών δεν δεχόμαστε ότι για αυτά τα προβλήματα φταίνε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Φτάνει πια με τις επιθέσεις των φασιστών στις γειτονιές μας που τις υποβαθμίζουν οι κυβερνήσεις με την διάλυση της δημόσιας παιδείας, της υγείας, με την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις στους Δήμους”. Οι φορείς ζητούν πλήρη κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά και θρησκευτικά δικαιώματα για όλους τους μετανάστες.
-Σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως “το σχέδιο νόμου για κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή παρακολούθησαν ελληνικό σχολείο, καθώς και για δικαίωμα συμμετοχής στις τοπικές εκλογές σε μετανάστες με νόμιμη διαμονή, κινείται σε θετική κατεύθυνση αποτελώντας θαρραλέο πρώτο βήμα για την ενσωμάτωση των πολιτών αυτών στην ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε πως είναι ένα αυτονόητο βήμα, που γίνεται με καθυστέρηση πολλών χρόνων, καθώς αφορά ανθρώπους που είναι ήδη στην πράξη πολίτες της χώρας μας και θα πρέπει να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα να μετέχουν ισότιμα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας. Κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις του νομοσχεδίου χρειάζονται περισσότερο διάλογο και τροποποίηση, ειδικά ορισμένες που είναι ασαφείς και επιδέχονται πολλές ερμηνείες…”.
– ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: Η “Ταξική Πορεία” σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι “κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στη χώρα μας δεν σκοπεύει να λύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αυτό το σχέδιο νόμου” και καταλήγει:
“Το αίτημα για πλήρη δικαιώματα και νομιμοποίηση όλων χωρίς εμπόδια και προϋποθέσεις πρέπει ν? αποτελέσει αίτημα του εργατικού κινήματος”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα