Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αθήνα
Την παρέμβαση εισαγγελέα σε βάρος του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), ζητά με έκθεση -καταπέλτη ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, όπου μετά από έλεγχο κατέγραψε φαινόμενα διασπάθισης δημόσιου χρήματος και διαφθοράς.
Ο έλεγχος έγινε μετά από ανώνυμες καταγγελίες που είχαν γίνει και έκαναν λόγο για διπλάσιο προσωπικό, πολλαπλάσιες αποδοχές κ.ά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», από το 2006 μέχρι το 2008 παρατηρήθηκε αύξηση του προσωπικού κατά 50% μετά τη μετατροπή του ΟΣΚ σε ανώνυμη εταιρεία.
Αυξήθηκαν κατά περίπου 200% οι μισθοί, τα επιδόματα και οι αποζημιώσεις του προσωπικού, ενώ βρέθηκαν και διπλές μισθολογικές καταστάσεις.
Η έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.esos.gr, κατέγραψε ακόμη αυθαίρετη ένταξη του τακτικού προσωπικού στο καθεστώς συλλογικών συμβάσεων εργασίας, γεγονός που οδήγησε σε σημαντική αύξηση αποδοχών πολύ υψηλότερη των αντιστοίχων του Δημοσίου.
Τέλος, στην τριετία 2006 – 2008 παρατηρήθηκε διπλασιασμός της δαπάνης για υπερωρίες, αύξηση 70% για αποζημιώσεις και αύξηση κατά 140% της ετήσιας δαπάνης για έξοδα μετακίνησης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα