Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Αθήνα
Την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διευκρινιστεί ότι με το ισχύον καθεστώς δεν επιτρέπεται η έκδοση αποδείξεων για τις λιανικές πωλήσεις βενζίνης από τα πρατήρια, ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με επιστολή προς τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου.
Η ΠΟΠΕΚ τονίζει ότι «τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή την έναρξη του διαλόγου για το φορολογικό αλλά και τις επανειλημμένες συστάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προς τους πολίτες να συλλέγουν αποδείξεις για τις αγορές που πραγματοποιούν, έχει δημιουργηθεί σύγχυση στους καταναλωτές και προβλήματα στις επιχειρήσεις μας».
Συγκεκριμένα, πολλοί πελάτες ζητούν από τους πρατηριούχους αποδείξεις λιανικής για τη βενζίνη που αγοράζουν, θεωρώντας ότι το ποσό που πληρώνουν θα εκπέσει από το φορολογητέο τους εισόδημα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προστριβές καθώς οι καταναλωτές θεωρούν ότι οι πρατηριούχοι δεν εκδίδουν αποδείξεις επειδή θέλουν να φοροδιαφύγουν.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι ταμειακές μηχανές που υπάρχουν στα πρατήρια καυσίμων εκδίδουν αποδείξεις για τα λοιπά είδη και υπηρεσίες (αξεσουάρ αυτοκινήτων ψιλικά, Τύπος, τυποποιημένα τρόφιμα, λίπανση – πλύσιμο κ.ά.).
Η ΠΟΠΕΚ επαναλαμβάνει τη θέση της, υπέρ της εγκατάστασης ταμειακών μηχανών στα πρατήρια για την έκδοση αποδείξεων για τις πωλήσεις καυσίμων, με την προϋπόθεση ότι αυτές θα είναι συνδεδεμένες με ολοκληρωμένα και πιστοποιημένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων, που θα ελέγχουν τυχόν δασμοφοροδιαφυγή από παράνομη διακίνηση καυσίμων και θα διασφαλίζουν παράλληλα τους πρατηριούχους.
«Με αυτήν την προϋπόθεση και εφόσον αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, τα πρατήρια θα μπορούν να εκδίδουν αποδείξεις για τη βενζίνη που πωλούν στους καταναλωτές», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα