Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΧΙΛΙA EΥΡΩ Η ΛEΙA ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

Ρέθυμνο
Την εκκλησία της Παναγίας στα Μυριοκέφαλα έβαλαν στόχο άγνωστοι δράστες, αφαιρώντας από το παγκάρι της εκκλησίας το ποσό των χιλίων ευρώ περίπου. Η κλοπή σημειώθηκε μεσημεριανές ώρες της προηγούμενης Κυριακής και μέχρι και χθες το βράδυ η αστυνομία δεν είχε εντοπίσει τους δράστες.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, και αφού ο ιερέας αποχώρησε από την εκκλησία, βρήκαν την ευκαιρία οι δράστες να εισβάλουν στον ναό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιερέα της ενορίας Ιωάννη Λελεδάκη, μια κάτοικος του χωριού είδε ένα αυτοκίνητο το οποίο φαινόταν τρακαρισμένο, να σταματάει έξω από την εκκλησία και δύο άτομα να μπαίνουν μέσα και μετά από λίγο να βγαίνουν και να φεύγουν με το αυτοκίνητο. Την κλοπή διαπίστωσε ο ιερέας όταν περίπου στις 4 το απόγευμα της Κυριακής πήγε στην εκκλησία και είδε πως η κλειδαριά ήταν παραβιασμένη και στη συνέχεια διαπίστωσε πως το συρτάρι όπου φυλάσσονταν τα χρήματα που προσφέρουν οι πιστοί στην εκκλησία ήταν παραβιασμένο και τα χρήματα είχαν κάνει “φτερά”. Ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία το ίδιο απόγευμα, ωστόσο οι έρευνες δεν απέφεραν καρπούς.
Ηταν η δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια που έγινε στόχος διαρρηκτών η συγκεκριμένη εκκλησία. Όπως πάντως αναφέρει ο ιερέας, ο ίδιος δεν έχει αρνηθεί ποτέ σε κανέναν τη βοήθειά του, αρκετοί είναι αυτοί που είναι άποροι ή δυσκολεύονται με τα οκονομικά τους και η εκκλησία τους στηρίζει με όποια οικονομική δύναμη διαθέτει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα