Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Δήμου Πελεκάνου
Mέσα στον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή του παλιού ξενοδοχείου “Λιβυκόν” σε ένα σύγχρονο Δημαρχείο που θα φιλοξενήσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πελεκάνου.
Aυτή τη στιγμή οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου βρίσκονται σε εξέλιξη και όπως εκτιμά ο δήμαρχος κ. Γιώργος Ζουριδάκης σε λίγους μήνες ο Δήμος θα μπορεί να λειτουργήσει στις νέες του εγκαταστάσεις.
“Το παλιό ξενοδοχείο «Λιβυκόν» αγοράστηκε με δάνειο από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Aπό τότε που αναλάβαμε εμείς ξεκινήσαμε να ψάχνουμε πόρους χρηματοδότησης για τη συνολική ανακατασκευή του παλιού ξενοδοχείου σε ένα σύγχρονο δημοτικό μέγαρο το οποίο να μπορεί να εξυπηρετεί τους δημότες μας”, αναφέρει ο κ. Ζουριδάκης.
Ο Δήμος αναζήτησε πόρους και βρήκε μέσα από τις οριζόντιες δράσεις του του προγράμματος “Θησέας” του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ διέθεσε και ίδιους πόρους.
“Το συνολικό κόστος της ανακατασκευής είναι 1.200.000 ευρώ. Στο νέο κτήριο προβλέπεται να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, δήμαρχος, αντιδήμαρχος, τεχνικές υπηρεσίες, οικονομική υπηρεσία, διοικητικές υπηρεσίες, αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ.ά. Οπως όλα δείχνουν με βάση την πορεία των εργασιών το νέο Δημαρχείο θα παραδοθεί μέσα στον Απρίλη”, αναφέρει ο δήμαρχος Πελεκάνου.
Στο νέο κτήριο ο δήμαρχος φιλοδοξεί να στεγαστεί και ο νέος Δήμος Σελίνου, όπως αναμένεται να προκύψει από το σχέδιο “Καλλικράτης”. “Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο κατάλληλο να φιλοξενήσει τον νέο Δήμο που θα προκύψει. Εμείς ήδη αναζητούμε πόρους ώστε να εκμεταλλευτούμε τους εξωτερικούς χώρους του παλιού ξενοδοχείου που είναι πολύ μεγάλοι. Εκεί θέλουμε να φτιάξουμε μια αίθουσα κατάλληλη για πολιτιστικές εκδηλώσεις, για βιβλιοθήκη που θα φιλοξενεί διάφορες δραστηριότητες της περιοχής μας”, καταλήγει ο κ. Ζουριδάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα