Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ
Απολογίες για τη Συναγωγή

Απολογούνται σήμερα, στις 10.30 το πρωί, στον ανακριτή Χανίων οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς στην Εβραϊκή Συναγωγή. Πρόκειται για τους δύο Βρετανούς 32 και 22 χρόνων και τον Ελληνα 23 χρόνων.
Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ “εγκέφαλος” θεωρείται ο 32χρονος Βρετανός. Μόνο ο Ελληνας, ο οποίος ζει στα Χανιά αλλά κατάγεται από το Ηράκλειο, ομολόγησε την πράξη του, ενώ οι δύο Βρετανοί απλά φέρεται να δηλώνουν… αντισημίτες. Στο μεταξύ αναζητούνται οι δύο Αμερικανοί που επίσης κατηγορούνται για τους εμπρησμούς. Για τους Αμερικανούς έως χθες το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και βιντεοσκοπικού υλικού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψε ότι ο δράστης ο οποίος στις 5 Ιανουαρίου στη 1.15 τα ξημερώματα, εισήλθε στον αύλειο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής και προκάλεσε πυρκαγιά σε εξωτερική σκάλα αυτής προκαλώντας φθορές και υλικές ζημιές, είναι ένας πολίτης ΗΠΑ, ο οποίος αναζητείται. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι κατά την ίδια επίθεση, έξω από τη Συναγωγή επόπτευαν τον χώρο περιμένοντάς τον οι δύο Βρετανοί και ο Ελληνας, οι οποίοι συνελήφθησαν, και ο δεύτερος Αμερικανός, ο οποίος αναζητείται.
Ακολούθησε στις 16 Ιανουαρίου στις 4 τα ξημερώματα η δεύτερη επίθεση. Τότε ο ένας από τους Βρετανούς μπήκε μέσα από γειτονικό θερινό κατάστημα, το οποίο δεν λειτουργούσε, στον αύλειο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής και “αφού παραβίασε θύρα πρώτου ορόφου αυτής, προκάλεσε πυρκαγιά σε διώροφο κτίσμα με ενδιάμεσο ξύλινο πάτωμα με αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους του αρχείου και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού προκαλώντας παράλληλα φθορές”. Κατά την επίθεση αυτή, κρατούσαν… τσίλιες ο άλλος Βρετανός και ο Ελληνας.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΚΑ
Συμμετοχή από τα Χανιά

Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών και Αγοράς (Ε.Σ.Κ.Α) που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών κα Ιωάννα Μελάκη, αποδεχόμενη σχετική πρόσκληση του γενικού γραμματέα Καταναλωτή κ. Δημήτρη Σπυράκου. Στην ανακοίνωση της Ενωσης αναφέρεται ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κας Λούκας Κατσέλη, του αρμόδιου γενικού γραμματέα Εμπορίου κ. Κομνηνού, εκπροσώπων του Ε.Σ.ΚΑ αλλά και όλων των Εθνικών Καταναλωτικών Ενώσεων. Θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο του Ε.Σ.Κ.Α, θα είναι η ενημέρωση των εκπροσώπων των καταναλωτικών Φορέων, για τις προτεραιότητες της πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου και της κυβέρνησης για την προστασία του καταναλωτή για το έτος 2010, για το παρατηρητήριο τιμών, για τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες από μεριάς κυβέρνησης, για τη ρύθμιση των χρεών καταναλωτών, επαγγελματιών και αγροτών. Τέλος θα γίνει εκλογή εκπροσώπων σε διαφόρους φορείς από τα μέλη του Ε.Σ.Κ.Α., σε θέσεις που η θητεία έχει λήξει και θα οριστούν νέοι εκπρόσωποι. Η κα Μελάκη θα είναι υποψήφια για το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λαϊκών   Αγορών Αθήνας – Πειραιά ως τακτικό μέλος.

ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Επιστολή στον Ιερώνυμο

Eπιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο έστειλαν τα φιλοζωικά σωματεία Κρήτης ζητώντας του συνάντηση. Στην επιστολή αναφέρεται: “Θα σας είμαστε ευγνώμονες, αν μπορούσαμε να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας θέσουμε το θέμα των δηλητηριάσεων, κακοποιήσεων -πολλές φορές με τρόπο ειδεχθή- χιλιάδων, κυρίως αδέσποτων ζώων, στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμάμε ότι η θέση της Εκκλησίας κατά αυτού του φαινομένου θα βοηθούσε τα μέγιστα στην ελαχιστοποίησή του. Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίησή σας και σε αυτό το θέμα, όπως και σε τόσα άλλα, και αναμένουμε μια πρόσκλησή σας για συνάντηση στην Αθήνα”.

ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Γεωργιούπολης. Η αιμοδοσία θα γίνει στο Δημαρχείο την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. “Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να συνδράμουν στην προσπάθεια του Δήμου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΟΜΜΩΤΩΝ
Λήξη προθεσμίας

Λήγει στις 29 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για συμμετοχή στις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος κουρέων, κομμωτών και τεχνιτών περιποίησης χερών – ποδιών, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Χανίων.

ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Συζήτηση για
τον “Καλλικράτη”
Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
Συζήτηση για το «Πρόγραμμα Καλλικράτης» – Αρχές νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης.
Έγκριση Προτεινόμενων Περιβαλλοντικών Όρων για τη λειτουργία του έργου «Αξιοποίηση αρδευτικής γεώτρησης στη θέση «ΑΠΑΝΩ ΒΟΘΟΝΑΣ» στο Δ.Δ/σμα Σούγιας του Δήμου Ανατ. Σελίνου, ιδιοκτησίας Κλεινάκη Ιωάννη.
Εισήγηση: Γρηγ. Αρχοντάκης ? νομάρχης Χανίων.
Τροποποιήσεις Π/Υ εσόδων – εξόδων της Ν.Α. Χανίων.
Έγκριση μετακινήσεων.

30 – 31 IANOYAΡΙΟΥ
Αναπτυξιακή διημερίδα
για τις υποδομές
Αναπτυξιακή διημερίδα για την «Προώθηση των Έργων Υποδομών και Περιβάλλοντος Ν. Χανίων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 ? 2013» διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με τη συνεργασία της Ν.Α. Χανίων το Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιανουαρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
? Σάββατο 30 Ιανουαρίου
5 – 5.30 μ.μ. Προσέλευση
5.30 ? 9.30 μ.μ. ΕΣΠΑ 2007 – 2013
Σύστημα διαχείρισης και ελέγχου – Προτάσεις αλλαγών ? ΠΔΕ (Σχέδιο Καλλικράτης)
Ποιότητα Έργων ? Δημόσια Διοίκηση
Φάκελος Έργου – Μεθοδολογία Σύνταξης και Υποβολής για Ένταξη Έργων
Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης:
– Υπάρχουσα Κατάσταση ? Προβλήματα
– Προώθηση Μελετών – Αναβάθμιση – Συνδέσεις με Λιμάνια και
– Χρηματοδότηση ? Φορέας Υλοποίησης και Συντήρησης
– Χαιρετισμοί – Τοποθετήσεις Θεσμικών – Υπηρεσιακών Φορέων και Εκπροσώπων Υπουργείων
– Παρεμβάσεις – Συζήτηση
Λήξη 1ης Ημέρας
? Κυριακή 31 Ιανουαρίου
9.30 – 10 π.μ. Προσέλευση
10 π.μ. – 3.30 μ.μ. ΕΣΠΑ 2007 – 2013 – Τομεακά Προγράμματα
Έργα Περιβάλλοντος – Βιολογικοί καθαρισμοί
Αξιοποίηση Υδατικού Δυναμικού
Εγγειοβελτιωτικά Έργα
Λοιπά Έργα Υποδομών Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Ν. Χανίων
ΠΕΠ Κρήτης 2007 – 2013
Εισηγήσεις – Τοποθετήσεις – Παρεμβάσεις – Συζήτηση
Λήξη Αναπτυξιακής Διημερίδας.

ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΙΣΑΜΟΥ
Συζήτηση για ΙΚΑ
και Βιολογικό
Κάλεσμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, όπου θα συζητηθούν τα θέματα του ΙΚΑ και του Βιολογικού του Κόλπου Κισάμου, απηύθυνε χθες η Ανεξάρτητη Κίνηση. “Καλούμε όλους τους φορείς και τους δημότες της Κισάμου να συμμετέχουν και όλοι μαζί να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους όσους επιχειρούν την περαιτέρω αποψίλωση της Κισάμου από δημόσιες υπηρεσίες. Φτάνει πια η υποβάθμιση της Κισάμου”.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Συνεδριάσεις
δημ. συμβουλίων
Συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Μηθύμνης για τη ψήφιση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2010. Θα ακολουθήσει στις 7.30 συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μηθύμνης με πέντε θέματα ημερήσιας διάταξης: Εγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: “Εργα οδοποιίας – ενδοδημοτική οδοποιία (φάση Β’) Δήμου Μηθύμνης, σύσταση Επιτροπών παραλαβής έργων για το 2010, συγκρότηση επιτροπών διενέργειας και παραλαβής προμηθειών για το 2010, συγκρότηση επιτροπής παραλαβής εργασιών – μεταφορών για το 2010 και ψήφισμα συμπαράστασης για τους αιρετούς Δήμου Μηθύμνης για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.
-Συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Ακρωτηρίου με θέμα τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2010.
-Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Φρε με 8 θέματα ημερήσιας διάταξης, από τα οποία το όγδοο αφορά “συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα σφαγεία της “Κτήμα Γιαννούλη Α.Ε.”.
-Συνεδριάζει την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου το δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά με 13 θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων η μετονομασία του δημοτικού διαμερίσματος Ντερέ.

ΣΗΜΕΡΑ
Γενική Συνέλευση
ΕΛΜΕ Χανίων
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τα μέλη της ΕΛΜΕ Χανίων σε γενική συνέλευση σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί απαρτία μελών για γενική συνέλευση σύμφωνα με το καταστατικό, ορίζει επαναληπτική ημερομηνία την Τετάρτη 27/1/2010.
Η Γενική συνέλευση θα γίνει στο Εργατικό κέντρο στις 7.30 το απόγευμα. Θα συζητηθεί η εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τις Γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και θα τεθεί σε ψηφοφορία το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα