Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΣΤΗ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ

Εως τον Ιούλιο του 2010 αναμένεται να λειτουργήσει το νέο γραφείο του Φιλόπτωχου Συσσίτιου Σπλάντζιας Χανίων, το οποίο θα στεγαστεί στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου του Συλλόγου. Στο μεταξύ, ο Σύλλογος προγραμματίζει τη δημιουργία ξενώνα αστέγων με την επωνυμία “Μανώλης Μαριακάκης”, ως ελάχιστο δείγμα τιμής στον ιδρυτή του Συσσιτίων που έφυγε πέρυσι από τη ζωή.
Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί όλους τους Χανιώτες για την υποστήριξη που προσφέρουν στο έργο του τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Αγαπητοί φίλοι του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας ευχαριστούμε τον θεό που για άλλη μια χρονιά μας αξίωσε να σταθούμε κοντά στον φτωχό κι ανήμπορο συνάνθρωπό μας και να καλύψουμε τις βασικές του ανάγκες. Κι αυτό το έργο έγινε χάρη στις δικές σας δωρεές και προσφορές, παράλληλα με την ακούραστη υπηρεσία των εθελοντών μας. Σας ευχαριστούμε για κάθε χρηματική δωρεά ή κάθε άλλο είδος τροφίμων, ρουχισμού, βιβλίων, παιχνιδιών κ.λπ. Όλα μας ήταν πολύτιμα”.
Συνεχίζοντας ο Σύλλογος αναφέρει: “Η νέα χρονιά του 2010, δυστυχώς, μας βρίσκει φτωχότερους, καθώς στο κλείσιμο του 2009 ο θεός κάλεσε στην παρουσία Του τον ιδρυτή αυτού του συσσιτίου, Μανώλη Μαριακάκη, που όλα αυτά τα χρόνια εθελοντικά, με μεγάλη χαρά και πιστότητα υπηρέτησε. Ένα ελάχιστο δείγμα τιμής στο πρόσωπό του είναι ο προγραμματισμός ενός ξενώνα αστέγων με την επωνυμία «Μανώλης Μαριακάκης»”.
Ο Σύλλογος σημειώνει ακόμα: “Το γεγονός της αναχώρησης του 95χρονου αδελφού μας σημάδεψε την πορεία μας παράλληλα όμως μας καθιστά υπόχρεους να συνεχίσουμε αυτό το πολύτιμο και ευλογημένο έργο του Συσσιτίου που τόσο εσείς όσο και ολόκληρη η κοινωνία των Χανίων με πολλή αγάπη αγκάλιασε. Με τη βοήθεια του θεού λοιπόν το έργο του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας συνεχίζεται με καθημερινή προσφορά συσσιτίου και καλύπτοντας τις ανάγκες ρουχισμού, ιατροφαρμακευτικής και οδοντιατρικής περίθαλψης. Στον τομέα της επιμόρφωσης διατηρούμε βιβλιοθήκη και αίθουσα υπολογιστών και επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας για τη δημιουργία ξενώνα αστέγων. Παράλληλα με την υλική βοήθεια, στεκόμαστε με χαμόγελο και κατανόηση στις όποιες άλλες ανάγκες των συνανθρώπων μας”. Και καταλήγοντας ο Σύλλογος τονίζει: “Προς το παρόν, το γραφείο του «Κυρ Μανώλη» θα συνεχίσει να δέχεται την υποστήριξή σας όπως και παλαιότερα. Ωστόσο, με γρήγορους ρυθμούς ετοιμάζουμε το νέο μας γραφείο στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου του Συσσιτίου το οποίο ευελπιστούμε να λειτουργήσει πριν τον Ιούλιο του 2010. Με τις καλύτερες ευχές μας για ένα παραγωγικό έτος δεχτείτε παρακαλώ και τις ευχαριστίες μας για την πολύτιμη συμβολή σας σε αυτή την προσπάθεια προσφοράς προς τους αδύναμους συνανθρώπους μας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα