Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Το λευκό του χιονιού κυριάρχησε χθες σε όλο τον ορεινό όγκο του Νομού Χανίων. Οι καιρικές συνθήκες είχαν
ως αποτέλεσμα το χιόνι να σκεπάσει τον Ομαλό, περιοχές του Σελίνου και των Σφακίων.
Οι ζημιές δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλες και δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα, έτσι οι Χανιώτες είχαν την ευκαιρία να εκδράμουν στα ορεινά ώστε να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης.
Μετά το μεσημέρι στο οροπέδιο του Ομαλού επικράτησε το αδιαχώρητο από εκατοντάδες εκδρομείς που ανέβηκαν εκμεταλλευόμενοι τον ανοικτό δρόμο. Μικροί και μεγάλοι έπαιξαν με το χιόνι διασκεδάζοντας με την ψυχή τους.
Από νωρίς το πρωί τα τρία μηχανήματα της Νομαρχίας Χανίων και ενός εργολάβου εργάζονταν, έτσι ώστε ο δρόμος να από τους Λάκκους μέχρι και το Πέτρας Σελί να μείνει ανοικτός, ενώ εκχιονισμοί έγιναν και στην περιοχή του Σελίνου και των Σφακίων.
“Από το βράδυ του Σαββάτου χιονίζει ασταμάτητα από υψόμετρο 900 μέτρα και άνω, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση από το 28ο χλμ. στο δρόμο προς Ομαλό, όπως και στο τμήμα Πέτρας Σελί – Σελινιώτικος Γύρος. Εχοντας ενημερωθεί από την μετεωρολογική υπηρεσία είχαμε φροντίσει ώστε από πολύ νωρίς, από τις 7 το πρωί, τέσσερα εκχιονιστικά μηχανήματα να ξεκινήσουν τον καθαρισμό του δρόμου· έτσι στις 11 δώσαμε τον δρόμο στην κυκλοφορία, προσφέροντας την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να χαρούν τη φύση και το χιόνι”, υπογράμμισε ο αντινομάρχης κ. Χ. Κουκιανάκης, ο οποίος συντόνιζε την προσπάθεια εκχιονισμού.
ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ
Τα πιο σοβαρά προβλήματα είχαν να κάνουν με κατολισθήσεις βράχων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Στο δρόμο Τοπόλια – Χρυσοσκαλίτισσα έπεσαν πολλές πέτρες στο οδόστρωμα που απομακρύνθηκαν από μηχανήματα του Δήμου Μηθύμνης. Κατολισθήσεις είχαμε επίσης και στο δρόμο Πρασέ – Σέμπρωνα – Σούγιας, όπου απομακρύνθηκαν πέτρες. Επίσης προβλήματα υπήρξαν στο οδικό δίκτυο Βρύσες – Σφακιά, στο 41ο χιλιόμετρο του δρόμου. Η κίνηση από τις 9 το πρωί γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες και οχήματα 4Χ4, ωστόσο με την επέμβαση μηχανημάτων ο δρόμος προς τη Χώρα Σφακίων άνοιξε πριν το μεσημέρι. Μικρότερες κατολισθήσεις παρουσιάστηκαν και στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες