Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση των εμπρηστικών επιθέσεων στην Εβραϊκή Συναγωγή των Χανίων.
Aπό την Αστυνομία συνελήφθησαν και κατηγορούνται δύο Βρετανοί και ένας Ελληνας ενώ αναζητούνται δύο Αμερικάνοι. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Ο δε Ελληνας έχει καταγωγή από το Ηράκλειο και διέμενε στα Χανιά.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, “προέκυψε ότι ο δράστης ο οποίος στις 5 Ιανουαρίου στη 1.15 τα ξημερώματα, εισήλθε στον αύλειο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής και προκάλεσε πυρκαγιά σε εξωτερική σκάλα αυτής προκαλώντας φθορές και υλικές ζημιές, είναι ένας πολίτης ΗΠΑ, ο οποίος αναζητείται”. Εξω από τη Συναγωγή τον περίμεναν οι δύο Βρετανοί και ο Ελληνας οι οποίοι συνελήφθησαν, και ο δεύτερος Αμερικάνος, ο οποίος αναζητείται.
Ακολούθησε στις 16 Ιανουαρίου στις 4 τα ξημερώματα η δεύτερη επίθεση. Τότε ο ένας από τους Βρετανούς μπήκε μέσα από γειτονικό θερινό κατάστημα το οποίο δεν λειτουργούσε στον αύλειο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής και “αφού παραβίασε θύρα πρώτου ορόφου αυτής, προκάλεσε πυρκαγιά σε διώροφο κτίσμα με ενδιάμεσο ξύλινο πάτωμα με αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους του αρχείου και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού προκαλώντας παράλληλα φθορές”. Εξω από τη Συναγωγή τον περίμεναν ο άλλος Βρετανός και ο Ελληνας.
Σε συνέντευξη Τύπου ο υποδιευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, Φώτης Λιοτσάκης, είπε ακόμα ότι οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με το άρθρο 187 του ποινικού κώδικα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα