Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στα πεταχτα

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΕΤΣΙ ΚΑΙ δεκαπενταρίσει ο μήνας, πάει τελείωσε! Πολύ περισσότερο αν εικοσαρίσει. Σαν τσουρί (το θυμάστε οι παλιότεροι, απ? τα πενήντα και πάνω) στην κατηφόρα πηγαίνει. Με την έννοια αυτή πάει, τι πάει, πηγαιμένος είναι ο Γενάρης. Καλό Φλεβάρη, λοιπόν!
ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ παρά του μη έχοντος. Σ? όλους τους τόνους το λέει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και το επικυρώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στους αγρότες που γι? άλλη μια χρονιά βγήκαν στα μπλόκα. Ωστόσο αγιού μην τάξεις τάξιμο και κοπελιού κουλούρι.
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ο άγιος, ο όποιος άγιος! Μέχρι και σαράντα χρόνια μπορεί να περιμένει να κάνεις τα που του έταξες. Τα κοπέλια όμως, τα όποια κοπέλια, οι αγρότες εν προκειμένω, κόμπο το δένουν. Ατάκα κι επιτόπου, με το που θα γίνεις κυβέρνηση, το κουλούρι που τους έταξες θέλουν.
ΚΑΤΩΤΑΤΗ τιμή τα 3 ευρώ ανά κιλό! Εφέτος αυτό ζητούν οι αγρότες. Πράσινος τσίγκος ο πάλαι ποτέ πράσινος χρυσός.
ΤΙ ΚΑΛΑ που είναι στην αντιπολίτευση! Και πόσο καλύτερα στην αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης! Ασπρο να λέει ο αρχηγός του κόμματός σου, μαύρο να λέεις εσύ. Μαύρο να λέει εκείνος, άσπρο να λέεις εσύ. Τι φωτογραφίζω την Ντόρα; Ιδέα σας είναι…
ΤΟ “ΔΥΣΤΥΧΩΣ επτωχεύσαμεν” δεν το είπαμε επισήμως τουλάχιστον, ακόμα. Ισως γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς επιτηρούμεθα!
Ο ΘΕΟΣ να βλέπει τους επιτηρητάς μας, ο θεός να βλέπει τους επιτηρητάς μας, ο θεός να βλέπει τους επιτηρητάς μας… Αλλο πάλι και τούτο…
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την Αϊτή! Μην ξεχνάμε τι χαρά μπορεί να δώσει το όποιο περίσσευμα απ? το υστέρημά μας!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ που δεν έκανε μάγια, στον Ζίκο που ήτανε μόνο για το ζήτω και από εκεί στον Μπάντοβιτς και στον Νινιάδη για να βγάλουν την ομάδα απ? τον Αδη! Βουλωμένο γράμμα διάβασα τις προάλλες. Τα γραπτά μένουν.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ καταναλίσκει τα τρία τέταρτα της ζωής του, δια να εύρη τρόπον που να εξοφλήσει γρηγορώτερα το υπόλοιπον τέταρτον. Οποιος διαφωνεί μ? αυτό που έγραψε στην “Σιδηρά Διαθήκη” του ο πολύς Πολύβιος Δημητρακόπουλος, ας μου τηλεφωνήσει.
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ (συμμετέχουμε) “μαζικά” στη συνεστίαση που διοργανώνει απόψε στην “Νεράιδα” καλεί τα μέλη και τους φίλους της η Ενωση Πνευματικών Δημιουργών του Νομού μας. Να πάτε! (πάμε!). Το πνεύμα θέλει οινό-πνευμα για να λειτουργεί. Τουλάχιστον πότε πότε.
ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ του Γεωργίου Καραϊσκάκη έπιασαν έναν συνάδελφό τους που είχε λιποτακτήσει κατά την ώρα της μάχης κι ετοιμάζονταν να τον σκοτώσουν, ο μεγάλος στρατηγός του ?21 τους σταμάτησε και τους είπε: “Σταθείτε μια στιγμή. Σας αφήνω να τον κάνετε ό,τι θέλετε, αλλά σκεφτείτε τούτο: Αν τον σκοτώσετε , θα πράξετε δίκαια, αν τον συγχωρήσετε άγια”. Οι στρατιώτες το σκέφτηκαν και έπραξαν άγια.
“Δεν ξέρω τι θα κάνω / Με τα κόκκινα παπούτσια / Που δεν πρόλαβες να τα φορέσεις / Δεν θέλω να τα χαρίσω / Μα ούτε και στο ντουλάπι να τ? αφήσω / Γι? αυτό θα τα γεμίσω χώμα / Και θα φυτέψω βασιλικό / Να μυρίζει τους δρόμους / Που δεν περπάτησες / Τη νύχτα που έγινες νύχτα”.
Από την ποιητική συλλογή του Λεωνίδα Κακάρογλου “Αδεια εξόδου”.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα