Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ
Αναβλήθηκε η δίκη
Αναβλήθηκε, χθες, για τις 28 Απριλίου 2010 η δίκη
-σε δεύτερο βαθμό- των τριών νεαρών που κατηγορούνται για επεισόδια που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της πανελλήνιας διαδήλωσης στη ναυτική βάση της Σούδας στο Μαράθι στις 6 Απριλίου του 2003. Τότε, υπήρξε παλλαϊκός ξεσηκωμός Κρητικών αλλά και πολιτών απ? όλη την Ελλάδα ενάντια στην εισβολή των ΗΠΑ στο
Ιράκ.
Είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές αλλά κατηγορούμενοι βρέθηκαν οι τρεις, δυο άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από τα επεισόδια και σε διαφορετικά σημεία.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι της «διακεκριμένης μορφής αντιστάσεως» και της «διατάραξης κοινής ειρήνης». Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες ενώ
ένας εκ των κατηγορουμένων κλήθηκε σε απολογία για μια σφεντόνα, που βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε. Πρωτοδίκως καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή.
ΣΤΗ ΜΑΖΑ
Σύλληψη για
ανεπιτήρητο ποίμνιο
Για ανεπιτήρητο ποίμνιο κατηγορείται ένας κτηνοτρόφος ο οποίος συνελήφθη από το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων προχθές στη Μάζα του Δήμου Αν. Σελίνου Χανίων. Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας
αναφέρεται ότι “σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο ποίμνιο αιγοπροβάτων του, δήλωσε αδυναμία συγκέντρωσης των ζώων, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο τον έλεγχο, ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν ανεπιτήρητο και δεκτικό ζωοκλοπής”.
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Κατηγορείται για επαιτεία
Για επαιτεία κατηγορείται ένας πολίτης Ρουμανίας που συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων προχθές και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, “κατελήφθη να επαιτεί ζητώντας χρήματα από τους περαστικούς και τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων”.
ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ
Συλλήψεις σε μπαρ
Συλλήψεις σε καφέ-μπαρ στο Καλαμάκι έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και το ΤΑΕ Χανίων. Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης αναφέρεται ότι συνελήφθησαν προχθές τη νύχτα, “ένας άνδρας ημεδαπός και μια γυναίκα αλλοδαπή, πολίτης Ρουμανίας, διότι σε γενόμενο έλεγχο κατελήφθη ο πρώτος ως
ιδιοκτήτης, να το λειτουργεί χωρίς να έχει αναρτημένη την προβλεπόμενη από το Ι.Κ.Α. κατάσταση εργασίας προσωπικού και η αλλοδαπή να εργάζεται ως σερβιτόρα, στερούμενη αδείας εργασίας και βιβλιαρίου υγείας.
Εξάλλου, χθες τα μεσάνυχτα σε έλεγχο σε κατάστημα καφέ-μπαρ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης επειδή “κατελήφθη να το λειτουργεί χωρίς να έχει αναρτημένη την προβλεπόμενη από το Ι.Κ.Α. κατάσταση εργασίας προσωπικού και πινακίδα απαγόρευσης εισόδου ανηλίκων και κατανάλωσης
από αυτούς οινοπνευματωδών ποτών”.
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Αναγκαία η εγκατάσταση
πυροσβεστικού ελικοπτέρου
Την ανάγκη εγκατάστασης πυροσβεστικού ελικοπτέρου στον νομό Χανίων τονίζει και η Ενωση Καταναλωτών σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Επισημαίνει, μεταξύ άλλων: “Επειδή ο Νομός μας μέσα στους ορεινούς του όγκους, διαθέτει το φαράγγι της Σαμαριάς, που κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και επειδή ο μεγάλος όγκος των ορεινών περιοχών είναι μη ανθρώπινα προσπελάσιμοι, καθότι έχουν ανύπαρκτη δασική και αγροτική υποδομή (δρόμους), ώστε να μπορούν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης τόσο της Πυροσβεστικής όσο και των εθελοντικών ομάδων να παρέμβουν, κρίνουμε απαραίτητη την ενίσχυση της πυρόσβεσης εκ μέρους σας ως αρμόδιος υπουργός με εναέρια επέμβαση (πυροσβεστικό ελικόπτερο)”.
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Παρεμπόδιση κυκλοφορίας
Από τον Δήμο Χανίων, Τμήμα Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ανακοινώνεται ότι, λόγω κλαδέματος των δέντρων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στις 21 και 22 Ιανουαρίου, θα παρεμποδιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην προαναφερθείσα οδό, από το ύψος της οδού Κοραή έως την Ηρώων Πολυτεχνείου και από την Ηρώων Πολυτεχνείου έως Ναξάκη.
ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αναβολή μαθήματος
Ο Οργανισμός Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων ενημερώνει τους συμμετέχοντες στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου, ότι αναβάλλεται η διάλεξη με θέμα: “Πρακτική της Φιλοσοφίας στα παιδιά: Πώς μπορούν τα παιδιά να σκεφτούν φιλοσοφικά”, με εισηγήτρια την Έλενα Θεοδωροπούλου, επίκουρη καθηγήτρια – Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η παραπάνω διάλεξη είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6 – 8 μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Χανίων.
Η επόμενη διάλεξη θα γίνει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6 – 8 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα