Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΕ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ
Δύο χρόνια μετά την ενέδρα έξω από τα Ζωνιανά, η αστυνομική οικογένεια της Κρήτης δεν ξεχνά τον ειδικό φρουρό, Στάθη Λαζαρίδη, που και  εδώ και 24 μήνες δίνει τον αγώνα για να κερδίσει πάλι τη ζωή.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων της Κρήτης, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης συναντήθηκαν χθες το πρωί στο Ρέθυμνο, όπου συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, παρά τις προσπάθειες που έγιναν μετά την 5η Νοεμβρίου του 2007 και δεν παρέλειψαν να επισημάνουν πως η πολιτεία και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν ακόμα φροντίσει για την εκπόνηση του σχεδίου και των δράσεων "που θα επιτρέπουν στην Αστυνομία να λειτουργήσει στην Κρήτη αποτρέποντας στο μέλλον τη δημιουργία νέων «άβατων», θα εμπεδώνει κλίμα ασφάλειας στους πολίτες ολόκληρης της Κρήτης και θα αποτρέπει την απαξίωση του οργανισμού μας για να σταματήσουμε να θρηνούμε και εμείς και οι οικογένειές μας".
Κατηγορούν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για "ατολμία" και στην ανακοίνωσή τους προσθέτουν: " Για μια ακόμα φορά είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την ατολμία της ηγεσίας μας να σχεδιάσει ικανές δράσεις αστυνόμευσης, μετά την πολυδιαφημισμένη «στρατιωτική παρέλαση» το Nοέμβρη 2007 αλλά ταυτόχρονα και την ατολμία της πολιτείας να βοηθήσει με τη δράση της στην αλλαγή της νοοτροπίας-φιλοσοφίας που δημιουργήθηκε με την ανοχή της διαχρονικά.
Eκπροσωπώντας όλους τους ένστολους της Kρήτης, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πραγματική και ουσιαστική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών, για τη θωράκισή μας από τους καθημερινούς κινδύνους που μας απειλούν, για να κατοχυρωθούν συνθήκες ασφάλειας σε όλους τους πολίτες
Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε για μία ακόμα φορά, δημόσια, έντονα ότι η βία εναντίον των αστυνομικών είναι βία κατά της ίδιας της κοινωνίας, ότι η στοχοποίησή μας από διάφορους δεν θα μας πτοήσει και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την όσο δυνατότερο καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.
Kαλούμε την πολιτική ηγεσία να εφαρμόσει μια άλλη φιλοσοφία και πολιτική ασφάλειας του πολίτη και να καταστήσει τον αστυνομικό επαγγελματία.
Kαλούμε τους τοπικούς φορείς και όλους τους πολίτες να συνδράμουν με όλες τις δυνάμεις τους για μια ακόμα φορά στη στήριξη του εργαζόμενου Έλληνα αστυνομικού".
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι των ενώσεων Ηρακλείου, κ. Αντώνης Ψαρράς, Ρεθύμνου, Γιάννης Κουνδουράκης, Χανίων, Γιώργος Σταυριανουδάκης και Λασιθίου, Κώστας Τσαγκουρνης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Κρήτης, Πρόδρομος Τσαπαρίδης.
”Οτιδήποτε υποσχέθηκε η πολιτική και φυσική ηγεσία, δεν έχει γίνει. Δημιουργήθηκε ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο επιχείρησε να δώσει λύση στα προβλήματα της αστυνομίας της Κρήτης, κάτω από το περιστατικό της απόπειρας δολοφονίας του Στάθη Λαζαρίδη, το οποίο όμως δυστυχώς δεν έδωσε καμία λύση. Απεναντίας, τα περιστατικά συνεχίζονται, υπάρχει ανεπάρκεια επιχειρησιακών σχεδιασμών και ανεπάρκεια της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει το θέμα”, ανέφερε χθες, μετά τη συνάντηση των αστυνομικών, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Αντώνης Ζαχαριουδάκης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων του νομού, Γιάννης Κουνδουράκης, πρόσθεσε ότι "η πολιτική και φυσική μας ηγεσία πρέπει επιτέλους να σκύψει ουσιαστικά στα προβλήματά μας, να ακούσει την κραυγή αγωνίας που εκπέμπουμε κατά καιρούς και πρέπει επίσης και οι κοινωνικοί φορείς να δραστηριοποιηθούν για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα της αστυνόμευσης στο Ρέθυμνο”.
Ο ίδιος κατέληξε ότι: "οι επιθέσεις που δέχονται κατά καιρούς αναίτια και απρόκλητα οι συνάδελφοί μας, βεβαιώνουν ότι η νοοτροπία κάποιων ανθρώπων δεν έχει αλλάξει ακόμα. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια, υπομονή, επιμονή, αποφασιστικότητα για να μπορούμε να ελπίζουμε στο μέλλον σε καλύτερα αποτελέσματα".
Εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ από την Κρήτη το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν να επισκεφθούν τον νέο υπουργό προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα