Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ραμάλα
Οι Παλαιστίνιοι ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψουν τον στόχο ενός ανεξάρτητου κράτους εάν το Ισραήλ συνεχίσει τον εποικισμό και εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν το σταματήσουν, δηλώνει ο κορυφαίος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ. «Είναι η ώρα της αλήθειας» για τον Μαχμούντ Αμπάς και την παλαιστινιακή ηγεσία, αναφέρει…
“Ίσως είναι καιρός ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς να πει στον λαό του την αλήθεια, ότι με τη συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας η λύση των δύο κρατών δεν αποτελεί πλέον επιλογή” είπε ο Σαέμπ Ερεκάτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.
Κατά τον επικεφαλής της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, η λύση που απομένει στους Παλαιστίνιους είναι «να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην προοπτική του ενός κράτους όπου μουσουλμάνοι, χριστιανοί και εβραίοι θα μπορούν να ζουν ισότιμα».
«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Ήλθε η στιγμή της αλήθειας για μας» τόνισε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος.
Το Ισραήλ έχει απορρίψει τη λύση του ενός κράτους για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους ως δημογραφική βόμβα που θα καταστήσει τους εβραίους μειοψηφία στη χώρα.
Η Παλαιστινιακή Αρχή επιμένει ότι δεν μπορεί να προσέλθει σε ειρηνευτικές συνομιλίες εάν δεν «παγώσει» πλήρως την εποικιστική δραστηριότητα η υπερσυντηρητική ισραηλινή κυβέρνηση υπό τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Επισκεπτόμενη χθες το Κάιρο η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον επανέλαβε την έκκληση για τον τερματισμό του εποικισμού στη Δυτική Όχθη. Και σε μία προσπάθεια να δώσει ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ανέφερε: «Εισερχόμενοι σε διαπραγματεύσεις για το τελικό καθεστώς θα μας επιτρέψει να βάλουμε ένα τέλος στην εποικιστική δραστηριότητα».
Για τον Σαέμπ Ερεκάτ, πάντως, ήταν λάθος των Παλαιστινίων στο παρελθόν να προσέλθουν σε διάλογο με το Ισραήλ χωρίς να επιμείνουν να διακοπεί πρώτα ο εποικισμός.
Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής υπαινίχθηκε επίσης ότι ο Μαχμούντ Αμπάς μπορεί να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής εάν δεν είναι πλέον επιλογή η λύση των δύο κρατών, μεταδίδει η ανταποκρίτρια του BBC από τη Ραμάλα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα