Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

60.000 ευρώ η λεία
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Με γεμάτες τις τσέπες τους έφυγαν από το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο οι δύο ληστές, οι οποίοι με την απειλή όπλου άδειασαν τα ταμεία του πιστωτικού υποκαταστήματος.
Τα χρήματα που αποκόμισαν ξεπερνούν τις 60 χιλιάδες ευρώ και προέρχονται από δύο ή τρία ταμεία κι όχι από το χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος.
Η Αστυνομία επισήμως αναφέρει πως η λεία των δραστών ήταν 60 χιλιάδες ευρώ, οι πληροφορίες ωστόσο από την τράπεζα κάνουν λόγο για 65 χιλιάδες ευρώ.
Η ληστεία έγινε νωρίς το πρωί, λίγα λεπτά μετά τις 8, μόλις δηλαδή που είχαν ανοίξει τα ταμεία για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Στο υποκατάστημα εκείνη τη στιγμή υπήρχαν πελάτες που εξυπηρετούνταν από τους υπαλλήλους.
Οι ληστές σύμφωνα με πληροφορίες πέρασαν δύο φορές έξω από την τράπεζα για να κόψουν κίνηση, πριν μπουν στο εσωτερικό.
Φορώντας κράνη για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και γάντια στα χέρια για να μην αφήσουν αποτυπώματα εισέβαλαν στην τράπεζα φωνάζοντας ληστεία.
Ο ένας εξ αυτών έστρεψε το όπλο του προς τον κόσμο κι ενώ βρισκόταν στην είσοδο του τραπεζικού καταστήματος. Ο δεύτερος κατευθύνθηκε προς τα ταμεία, παίρνοντας τα χρήματα που υπήρχαν εκεί.
«Κάθε πρωί εφοδιαζόμαστε με χρήματα προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Δεν πήραν χρήματα από το χρηματοκιβώτιο γιατί έχει χρονοκαθυστέρηση» μας είπε υπάλληλος της ΑΤΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μονάχα ο ληστής με το πιστόλι που στεκόταν κοντά στην είσοδο μίλησε όση ώρα βρίσκονταν μέσα στην τράπεζα οι δράστες. Από τα λόγια του φαίνεται να είναι Έλληνας, καθώς απευθυνόμενος στον συνεργό του, του είπε να βιαστεί. «Μιλούσε με κρητική προσφορά, όχι όμως βαριά» σχολίασε υπάλληλος της τράπεζας.
Οι ληστές φορούσαν αδιάβροχα μπουφάν και έφυγαν χρησιμοποιώντας μία μηχανή τύπου enduro, με κατεύθυνση κάθετα τη λεωφόρο Καλοκαιρινού.
Καταστηματάρχες και περαστικοί άργησαν να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και μονάχα όταν οι υπάλληλοι βγήκαν στον δρόμο και φώναξαν πως είχε γίνει ληστεία  κατάλαβαν τι είχε συμβεί πριν από λίγα λεπτά στο υποκατάστημα της ΑΤΕ.
Αρκετοί μάλιστα νόμιζαν πως η μηχανή που είχαν δεν πριν από λίγα λεπτά ήταν της Αστυνομίας και πως οι δύο αναβάτες ήταν αστυνομικοί με πολιτικά που εκτελούσαν υπηρεσία, κάνοντας περιπολίες έξω από συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους όπως συνηθίζεται.
Σύμφωνα με αστυνομικό της Υ.Α Ηρακλείου οι ληστές αν και τυχεροί ως προς τα χρήματα που πήραν φεύγοντας, δεν ήταν όμως ιδιαίτερα προσεχτικοί. Ο ίδιος τονίζει πως πρόκειται για ερασιτέχνες, οι οποίοι έκαναν λάθη, ενώ δεν αποκλείει τα συγκεκριμένα άτομα να έχουν «πρωταγωνιστήσει» σε ανάλογη πράξη κατά το παρελθόν.
Το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας έχει καταγράψει τις κινήσεις τους και το υλικό έχει παραδοθεί στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που αναζητούν στοιχεία για την ταυτότητά τους.
Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η μηχανή που χρησιμοποίησαν είχε πινακίδα. Μάλιστα, κάποιος έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς που πρόλαβε να συγκρατήσει, όμως όταν αναζητήθηκαν τα στοιχεία ιδιοκτήτη της μέσω του τερματικού της ΕΛΑΣ, δεν βρέθηκε κάτι. Εκτιμάται ότι είτε ο αριθμός της πινακίδας ήταν παραποιημένος είτε ο μάρτυρας έκανε κάποιο λάθος στα στοιχεία που έδωσε.
Σημειώνεται τέλος ότι τα τελευταία χρόνια καμία ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα του Ηρακλείου δεν έχει εξιχνιαστεί με εξαίρεση αυτές που είχαν διαπράξει νεαροί από τα Ζωνιανά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα