Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ομιλία χθες σε εκδήλωση στα Χανιά
“Οι εμβολιασμοί γενικά όχι μόνο δεν ωφελούν, δηλαδή δεν μας προστατεύουν από τις ασθένειες κατά των οποίων υποτίθεται πως έχουν γίνει, αλλά μπορούν να προκαλέσουν διάφορες σοβαρές διαταραχές, ακόμα και τον
θάνατο στους εμβολιασμένους”.
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδας, διευθυντής του Ιπποκράτειου Κέντρου Κλασικής Ομοιοπαθητικής και μέλος του Συλλόγου Υποστήριξης της Υγείας Γεράσιμος Στουραΐτης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα “Η άλλη όψη των εμβολιασμών” που διοργάνωσαν “Οι Φίλοι της Φυσικής Ζωής” στα Χανιά.  
Ο κ. Στουραΐτης παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία από μαζικούς εμβολιασμούς που πραγματοποιήθηκαν κατά τον 20ό αιώνα τάχθηκε κατά των εμβολιασμών, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή τους περισσότερο βλάπτει παρά ωφελεί: “Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κάποιος με συντομία σχετικά με το αν οι εμβολιασμοί ωφελούν ή βλάπτουν. Και τούτο επειδή πάρα πολλά χρόνια τώρα, η διαφήμισή τους, αλλά και η ασφυκτική πίεση που ασκείται από τη συντριπτική πλειονότητα των γιατρών υπέρ τους, μας ωθούν στο να αποδεχόμαστε a priori την ορθότητά τους. Όμως οι φωνές κατά των εμβολιασμών ακούγονται όλο και περισσότερο και μας προειδοποιούν ότι οι εμβολιασμοί όχι μόνο δεν ωφελούν, δηλαδή δεν μας προστατεύουν από τις ασθένειες κατά των οποίων υποτίθεται πως έχουν γίνει, αλλά ότι μπορούν να προκαλέσουν διάφορες σοβαρές διαταραχές, ακόμα και τον θάνατο στους εμβολιασμένους”, είπε ο κ. Στουραΐτης και πρόσθεσε: “Θέλω να αναφερθώ γενικά στους εμβολιασμούς. Οι εμβολιασμοί κατά την άποψή μου βλάπτουν. Δεν προωθούν το θέμα της υγείας και αυτό δεν στηρίζεται απλά και μόνο στις δικές μου απόψεις αλλά σε στατιστικά στοιχεία.
Βλάπτουν πρώτον διότι προωθούν την ασθένεια κατά της οποίας υποτίθεται ότι εφαρμόζονται και δεύτερον έχουν πάρα πολύ άσχημες παρενέργειες που μπορεί να φτάσουν από παράλυση μέχρι επιληψία και μέχρι τον θάνατο ακόμα”.
Ερωτηθείς ο κ. Στουραΐτης για το τι συνιστά να κάνουν οι γονείς που ανησυχούν με αφορμή την εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης απάντησε: “Εγώ μπορώ να αποφασίσω μόνο για εμένα και τα παιδιά μου. Αυτό συνιστώ να κάνουν κι όλοι οι άλλοι γονείς. Δηλαδή να ενδιαφερθούν για το θέμα, να ψάξουν, να το ερευνήσουν και να εκμεταλλευτούν ομιλίες όπως η σημερινή. Να διαμορφώσουν άποψη και μετά να κρίνουν οι ίδιοι τι πρέπει να κάνουν για τα παιδιά τους”.
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους προωθείται η εφαρμογή των εμβολιασμών από την πλειονότητα των γιατρών αλλά και την πολιτεία σε διεθνές επίπεδο ο κ. Στουραΐτης υποστήριξε “ότι έχουν λόγους αλλότριους με το θέμα της θεραπείας”, ενώ για το πως μπορεί κανείς να προστατευτεί απέναντι σε ασθένειες και επιδημίες απάντησε: “Καταρχάς ακολουθώντας μια σωστή διατροφή και τους κανόνες υγιεινής. Θεωρώ ότι είναι γελοίο να σκέφτονται οι γονείς τι ποιότητα βενζίνης θα βάλουν στο αυτοκίνητό τους και να μην τους απασχολεί καθόλου το τι τροφή θα δώσουν στα παιδιά τους”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα