Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ

Δηλώσεις διευθύνοντα συμβούλου

Oυσιαστική στήριξη της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Νότου απ’ όλους τους μετόχους της, προκειμένου να υπάρξει επόμενη μέρα για την εταιρεία, ζήτησε χθες από τα Χανιά
ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΝ, Κυριάκος Σαραβελάκης.
Ο κ. Σαραβελάκης, στον οποίο η Διοίκηση της ΑΝΕΚ εκχώρησε πρόσφατα το σύνολο των μετοχών της (335.837), αποχωρώντας, ουσιαστικά, από την ΑΝΕΝ, βρέθηκε στα Χανιά προκειμένου να τακτοποιήσει «κάποιες κατεπείγουσες οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας», που αφορούν την Εφορία και το ΙΚΑ, όπως ο ίδιος δήλωσε.
Αν και είχε αποδεχθεί να παραχωρήσει συνέντευξη στα «Χ.Ν.» για την ΑΝΕΝ (την πορεία της, τα προβλήματα, τη νέα προσπάθεια, τις όποιες προοπτικές), ο κ. Σαραβελάκης υπαναχώρησε, τελικά, λέγοντας ότι είναι προτιμότερο οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, το ερχόμενο Σάββατο, στη 1 το μεσημέρι, στον Πειραιά.
«Θα κάνω κάποιες εισηγήσεις στο Δ.Σ., εφόσον η εταιρεία είναι ουσιαστικά ακέφαλη, δηλαδή δεν υπάρχει ο πρόεδρος που θα κάνει τις εισηγήσεις. Το Δ.Σ. θα πάρει αποφάσεις και θα οδηγηθούμε σε γενική συνέλευση, στην οποία θα τεθούν όλα τα θέματα και θα παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας», επεσήμανε ο κ. Σαραβελάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες το βράδυ.
Και πρόσθεσε: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειάζεται ηρεμία, περισυλλογή και προσήλωση στον στόχο. Όλα τα υπόλοιπα νομίζω ότι κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση και την προσπάθεια που καταβάλλεται και η οποία είναι μία άνιση προσπάθεια, με χίλια δυο προβλήματα που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε».
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΝ ζήτησε «να σκύψουν όλοι πάνω στο πρόβλημα. Η εταιρεία δεν συστήθηκε τώρα. Έχει συσταθεί εδώ και εννιά χρόνια. Όλοι έχουμε παράπονο, κι εγώ ακόμα περισσότερο, από την έλλειψη ενδιαφέροντος. Ουδείς ποτέ ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την εταιρεία, ουδείς ενέσκηψε πάνω στα προβλήματά της, ιδίως οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μακάρι, αυτή τη στιγμή, οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σκύψουν πάνω στα προβλήματα της εταιρείας, να τιμήσουν αυτό το οποίο είπαν τότε και παρότρυναν τον κόσμο να δώσει τα λεφτά του για να αγοραστεί το πλοίο, γιατί αυτοί κατηύθυναν τον κόσμο, να προστατέψουν το βιος του κόσμου. Έστω και αυτή τη στιγμή, συλλογικά να δράσουμε και να διευκολυνθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο στις όποιες αποφάσεις του».
Ερωτηθείς αν η ΑΝΕΚ, που είχε το «πάνω χέρι» στη διοίκηση της εταιρείας, έκανε -διαχρονικά- τις καλύτερες δυνατές επιλογές για την ΑΝΕΝ, ο κ. Σαραβελάκης απάντησε ότι «η ΑΝΕΚ, αυτό που ήθελε και αυτό που μπορούσε να προσφέρει στην εταιρεία το έκανε».
Ερωτηθείς, τέλος, αν θεωρεί ότι το συμφέρον της ΑΝΕΚ ήταν ταυτόσημο με αυτό της ΑΝΕΝ, ο κ. Σαραβελάκης απάντησε πως «η ΑΝΕΚ έκανε, νομίζω, ό,τι μπορούσε για να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια. Απαραίτητη ήταν και είναι η συνδρομή πολλών φορέων σε αυτή την προσπάθεια. Να αναλογιστούν οι άλλοι φορείς τι έπραξαν. Γιατί απαιτείται αυτοκριτική από όλους μας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα