Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΥΡΙΟ
Συνεδριάζει
το ΚΥΣΕΑ για
τη νέα ηγεσία
της ΕΛ.ΑΣ.
Αθήνα
Αύριο θα συνεδριάσει κατά πάσα πιθανότητα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) προκειμένου να οριστούν οι νέοι αρχηγοί στην Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.  Για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ακούγεται το όνομα του Λ. Οικονόμου, εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας την περίοδο της εξάρθρωσης της 17Ν, ενώ για το Πυροσβεστικό Σώμα του νυν υπαρχηγού Στ. Στεφανίδη.

ΧΩΡΙΣ ΖΗΜΙΕΣ
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ νοτιο-
δυτικά της Ζακύνθου
Αθήνα
Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου χθες τα ξημερώματα. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 7.25 και έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές. Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης, η δόνηση προήλθε από μια περιοχή, που είναι γνωστή για τους σεισμούς της και παρακολουθείται συνεχώς από τους σεισμολόγους. Σύνηθες φαινόμενο για την περιοχή του Ιονίου, που δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, χαρακτήρισε ο ομότιμος καθηγητής Γεωφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος, την ισχυρή σεισμική δόνηση.

ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βελτιώνεται η κατάσταση
της ειδικής φρουρού
Αθήνα
Σημαντική βελτίωση παρουσίασε η δόκιμη ειδική φρουρός που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά κατά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Η 23χρονη αποσωληνώθηκε στις 11 χθες το πρωί και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού, χωρίς μηχανική υποστήριξη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, αν δεν υπάρξει επιπλοκή μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα, θα μεταφερθεί σε θάλαμο απλής νοσηλείας.

ΖΗΤΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ
Παρέμβαση της Αστυνομίας
για τις καταλήψεις
Θεσσαλονίκη
Την παρέμβαση της Αστυνομίας για να τερματιστούν οι καταλήψεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη, ζητά με έγγραφό του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας. Σύμφωνα με την εντολή του, η Αστυνομία θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη και σε συλλήψεις, εάν κριθεί αναγκαίο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, ο εισαγγελέας ζητά να σχηματιστούν δικογραφίες εις βάρος των καταληψιών, ανεξάρτητα αν γίνει καταγγελία από τους διευθυντές των υπό κατάληψη σχολείων ή όχι. «Εφόσον οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων διαπιστώσουν ότι στην περιφέρειά τους υπάρχουν δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των οποίων η ομαλή λειτουργία παρεμποδίζεται, διαταράσσεται ή διακόπτεται από τους παραμένοντες στους χώρους αυτών καταληψίες, οι Αρχές οφείλουν να σχηματίσουν ποινικές δικογραφίες», αναφέρεται στην παραγγελία.

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
Δικογραφία για βιασμό
ανηλίκου με νοητική υστέρηση
Αθήνα
Δικογραφία για βιασμό ανηλίκου και κατάχρηση σε ασέλγεια σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής σε βάρος ενός 68χρονου, ενός 15χρονου Αλβανού και ενός ακόμη αγνώστων στοιχείων Έλληνα. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι τρεις κατηγορούμενοι βίαζαν και ασελγούσαν σε βάρος ενός 17χρονου Αλβανού, ο οποίος πάσχει από νοητική υστέρηση. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

KYΠΡΙΑΚΟ
Δύσκολη η λύση
πριν από τον Απρίλιο
Λευκωσία
Μία κίνηση της Τουρκίας υπέρ της λύσης ζητεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν” και υπογραμμίζει πως δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο σε σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας στην αναμενόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο κ. Χριστόφιας στη συνέντευξη, χαρακτηρίζει εκβιασμό τα περί χρονοδιαγράμματος και διορίας που αναφέρονται σχετικά με τη λύση.
“Θεωρώ τις δηλώσεις πως ο Απρίλιος είναι διορία, εκβιασμό προς το πρόσωπό μου και την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν συμφωνώ με αυτές. Ελπίζω και επιθυμώ να λυθεί το πρόβλημα πριν τον Δεκέμβριο και κάνω ό,τι μπορώ για αυτό. Ωστόσο, ταυτόχρονα, θέλω να είμαι αντικειμενικός και ρεαλιστής”. Και προσθέτει: “Όσο βλέπω τις μεταξύ μας διαφορές και διαφωνίες, δηλώνω ότι δεν είναι δυνατόν να βρεθεί λύση μέχρι τον Δεκέμβριο. Ακόμη και να συνεχίσουμε με την υφιστάμενη ταχύτητα, είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε μία λύση πριν από τον Απρίλιο”.
Ως προς τη στάση της Λευκωσίας στις Βρυξέλλες, ο Κύπριος πρόεδρος λέει ότι “όλοι θέλουν η Κύπρος να κρατήσει στάση λογικής για να μην τιμωρηθεί η Τουρκία. Στόχος μας δεν είναι να τιμωρηθεί η Τουρκία. Ωστόσο, περιμένουμε από την Τουρκία να δείξει κατανόηση […]. Ελπίζω τις προσεχείς ημέρες η Τουρκία να κινηθεί για τη λύση. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι στόχος μας δεν είναι να τιμωρηθεί η Τουρκία αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω κανένα ενδεχόμενο”.

Τ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
Δαπανηρό για το Δημόσιο
το μέτρο της απόσυρσης
Αθήνα
Το μέτρο της απόσυρσης δεν είχε περιβαλλοντικό όφελος και είχε υψηλό κόστος, δήλωσε  η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
“Απόσυρση τέλος. Δεν είχε περιβαλλοντικό όφελος και είχε υψηλό κόστος. Σε μια τόσο δύσκολη, δημοσιονομικά, εποχή, αυτά τα χρήματα θα προτιμούσαμε να τα δώσουμε για την Παιδεία” δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η βουλευτής της ΝΔ και υποψήφια για την προεδρία Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι η κατάργηση της απόσυρσης και του “πράσινου δακτυλίου” δείχνει για μια ακόμη φορά ότι το διαζύγιο του ΠΑΣΟΚ με τις προεκλογικές του εξαγγελίες είναι οριστικό.
“Η κυβέρνηση επέλεξε ουσιαστικά να ‘θάψε’ δύο αμιγώς περιβαλλοντικά μέτρα, που είχαν στόχο τη δραστική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ταυτόχρονα, ενίσχυσε το εισπρακτικό μέρος, αυξάνοντας δυσανάλογα τα τέλη κυκλοφορίας. Φαίνεται ότι οι ‘πράσινες’ υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ ξεθωριάζουν γρήγορα…”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι το μέτρο θα πρέπει να συνοδευτεί από ένα συνολικό σχεδιασμό δημιουργίας υποδομών και ενίσχυσης των δημόσιων συγκοινωνιών ώστε οι πολίτες να έχουν γρήγορες, αξιόπιστες και ασφαλείς μετακινήσεις που πραγματικά δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δήλωσαν ότι η κατάργηση της απόσυρσης αποτελεί μια σωστή αλλά μισή κίνηση. “Ολοκληρωμένη θα ήταν η κίνηση της κυβέρνησης αν παράλληλα ανακοίνωνε ένα σχέδιο για τη βελτίωση των συγκοινωνιών και έδινε κίνητρα για οριστική απόσυρση (και όχι αντικατάσταση) αλλά και μείωση της κίνησης των Ι.Χ.” υπογραμμίζουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα