Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΑΡΤΙΟ

Προς θετική κατεύθυνση κινούνται οι διαπραγματεύσεις της Ομοσπονδίας Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Χανίων για την επικείμενη έναρξη δρομολογίων προς τα Χανιά από την αεροπορική εταιρεία “Easy Jet”, που μεταφέρει 44 εκατομμύρια επιβάτες, ετησίως, σε 65 χώρες του κόσμου.
Εφόσον, τελικά, υπάρξει συμφωνία με την εταιρεία και τους τοπικούς φορείς, στους αρχικούς στόχους της Easy Jet, που σχεδιάζει να αναπτύξει το δίκτυό της και προς άλλες πόλεις της Ελλάδας, είναι να μεταφέρει στα Χανιά 15.000 τουρίστες.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Νομού Χανίων  κ. Μανώλης Χαρ. Γιαννούλης “μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες τους τελευταίους 6 μήνες, η Ομοσπονδία Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων έχει έρθει στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την κάθοδο της Easy Jet στα Χανιά. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε πριν από περίπου 13 ημέρες ο airport operations manager της εταιρείας, μας  επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον που υπάρχει για πτήσεις στα Χανιά. Άλλωστε ήδη το τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο με εκπληκτικά αποτελέσματα. Η εταιρΕία ενδιαφέρεται πολύ για τα Χανιά ως προορισμό. Παράλληλα πολιτική της είναι να υπάρχει συνεννόηση και επαφή με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να αναπτύξει το πρόγραμμά της. Εμείς έχουμε αποφασίσει να βοηθήσουμε στη διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας για τον πρώτο χρόνο, διότι πλέον βλέπουμε ότι όπου αρχίζουν οι συγκεκριμένες αεροπορικές γραμμές, ανοίγονται τεράστιες προοπτικές. Είναι ευνόητο, ότι μια τέτοια εξέλιξη αναβαθμίζει τον νομό Χανίων ως προορισμό, βελτιώνει την πρόσβαση και τέλος αυξάνει τη μελλοντική πελατεία μας”.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, στο Ηράκλειο η Easy Jet ξεκίνησε με τρεις πτήσεις πριν απο τρία χρόνια μόνο από την Αγγλία και σήμερα πραγματοποιούνται 27 πτήσεις από τέσσερις χώρες. “Στον νομό Ηρακλείου πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση πτήσεις με πέντε αεροπλάνα της εταιρείας.
Στην Κέρκυρα επίσης η εταιρεία εκτελεί 5 – 6 πτήσεις κάθε μέρα, από Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία. Ως Ομοσπονδία προσπαθούμε να δρομολογήσουμε μια ανάλογη δραστηριότητα και στα Χανιά” επεσήμανε.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στα Χανιά μεταξύ ξενοδόχων που ανήκουν τόσο στην Ομοσπονδία Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Χανίων όσο και στον Σύλλογο Ξενοδόχων, αποφασίστηκε να συμμετάσχουν στην οικονομική ενίσχυση της διαφημιστικής εκστρατείας της Easy jet στην Αγγλία για τα Χανιά.
Ήδη η Ομοσπονδία Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Χανίων που αριθμεί περισσότερα από 550 μέλη και ο σύλλογος Ξενοδόχων Χανίων περίπου 40 μέλη, αποφάσισαν να κάνουν τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.
“Ολοι οι ξενοδόχοι που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν θετικοί και σύντομα θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των χρημάτων αφού κοινή διαπίστωση είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη βοηθά συνολικά τον τόπο.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους ξενοδόχους του νομού Χανίων, να συνεισφέρουν σύμφωνα με τον αριθμό δωματίων που διαθέτουν ώστε να πετύχουμε μια σημαντική διαφημιστική καμπάνια και να βελτιώσουμε τις προοπτικές μας για τα επόμενα χρόνια.
Σημειώνεται ότι τα ονόματα των ξενοδοχείων που θα δοθούν στην εταιρεία για διαφήμιση στην ιστοσελίδα της, θα είναι μόνο αυτά που θα έχουν συνεισφέρει οικονομικά.
Είναι ένα ελάχιστο κόστος για καθένα από εμάς με μια τεράστια προοπτική για τα Χανιά, δεδομένου ότι μετά την έλευση και -ευχόμεθα- την επιτυχία της συγκεκριμένης εταιρείας στον τόπο μας, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες. Ο στόχος για τον  πρώτο χρόνο δηλαδή το 2010 είναι περίπου 15.000 άτομα”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων Νομού Χανίων.
Η ανταγωνιστική τιμή του εισιτηρίου καθώς και τα τακτικά δρομολόγια σε χώρες του εξωτερικού προσμετρώνται στα πλεονεκτήματα της εταιρείας.
“Η εταιρεία έχει ιδιαίτερα χαμηλό εισιτήριο, έτσι ώστε ένας Άγγλος τουρίστας να μπορεί να έρθει στα Χανιά με 30 – 40 λίρες one way. Αυτό δίνει την ευκαιρία στην εταιρεία να έχει πολύ υψηλές πληρότητες στις πτήσεις τους, αυτός είναι άλλωστε ο στόχος τους. Γενικότερα ο επόμενος στόχος, σύμφωνα και με την ομάδα της εταιρείας που επισκέφθηκε τα Χανιά πριν λίγες μέρες, είναι να δουν πως θα εξελιχθούν οι υποδομές του Αεροδρομίου Χανίων. Είναι βασική προϋπόθεση να μπορούν να έρθουν και στα Χανιά εταιρείες Handling. Ουσιαστικά πρόκειται για εταιρείες χαμηλού κόστους με τακτικές διαδρομές που είναι πολύ σύντομες σε διαδικασίες, πολύ παραγωγικές και με πολύ καλά τιμολόγια. Ευελπιστούμε πως και με την απελευθέρωση του Handling στο Αεροδρόμιο Χανίων, που έπρεπε να έχει γίνει εδω και ένα χρόνο, θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση στον τουρισμό του νομού”.
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη η εταιρεία θα έχει ανακοινώσει τις αποφάσεις για τον αν θα υλοποιεί πτήσεις απο και προς τα Χανιά. “Ήδη τα στελέχη που επισκέφθηκαν τα Χανιά είναι παρα πολύ θετικά προς της κατεύθυνση” ανέφερε.
Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα που η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πτήσεις στον νομό αυτό ορίζεται από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου. Μάλιστα ο αρχικός προγραμματισμός της εταιρείας προβλέπει δυο με τρεις πτήσεις την εβδομάδα από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου.
“Αν στις πτήσεις υπάρχουν ελεύθερες θέσεις, και οι Χανιώτες θα μπορούν να ταξιδέψουν από τα Χανιά στο Λονδίνο” σημείωσε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα