Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

40ήμερο εξελίξεων για τη Δημοτική Αρχή Χανίων

» 31 Οκτωβρίου λήγει η θητεία των αντιδημάρχων
» Προς αποχώρηση ο Γιώργος Ξανθουδάκης – Όλα “ανοιχτά” με τον Αντώνη Βαρδάκη

Σαράντα μέρες… ζυμώσεων, συζητήσεων και αναταράξεων αναμένονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ημερομηνία λήξης της θητείας των αντιδημάρχων και στον Δήμο Χανίων.

H απόφαση της παράταξης του Τ. Βάμβουκα για αποχώρηση από το δημοτικό σχήμα προκαλεί “πονοκέφαλο” στη δημοτική αρχή τόσο για την αντικατάσταση των αντιδημάρχων που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στη θέση τους αλλά και για το κατά πόσο θα επιτυγχάνεται η πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια σε κρίσιμα θέματα.

Αναταραχή όμως φαίνεται να προκαλείται και εντός των παρατάξεων -με εξαίρεση αυτή τη δημοτικής αρχής που φαίνεται να είναι “μπετόν αρμέ”- ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση δημοτικών συμβούλων που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και δεν έχουν τη δέσμευση του συνδυασμού τους (Γ. Κουτράκης- είχε εκλεγεί με την παράταξη Βάμβουκα, Μ. Γιακουμογιαννάκης- είχε εκλεγεί με την παράταξη Δαμιανάκη) .

Τόσο στην παράταξη Βάμβουκα εμφανίζονται σύμβουλοι που δεν επιθυμούν την αποχώρηση από το δημοτικό σχήμα και είναι άγνωστο τι θα πράξουν το επόμενο διάστημα, ενώ αναμένεται ενίσχυση του “pressing” της δημοτικής αρχής στις παρατάξεις των Ε. Δαμιανάκη και Γ. Σαρρή για περαιτέρω συνεργασία στην κατεύθυνση του να μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.

Αναφορικά με τα δύο ονόματα αντιδημάρχων που το όνομα τους αναμένεται να ακουστεί έντονα το επόμενο διάστημα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των “Χ.Ν.” η κατάσταση έχει ως εξής:

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ: Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μη συνέχιση της θητείας του Γιώργου Ξανθουδάκη που έχει δηλώσει τόσο στον νυν δήμαρχο όσο και στην παράταξη του ότι δεν θα είναι αντιδήμαρχος από τις 31 Οκτωβρίου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο δήμαρχος Χανίων προσανατολίζεται στο να αναθέσει τα καθήκοντα αυτά στον δημ. Σύμβουλο της παράταξη του κ. Μιχάλη Καλογριδάκη.
Πάντως η παραίτηση του κ. Ξανθουδάκη αναγνωρίζεται ως μεγάλη απώλεια για τη δημοτική αρχή καθώς έχοντας αναλάβει αυτή τη θέση από το 2016 είχε σημαντική εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Η συντριπτική πλειοψηφία των έργων και των μελετών που εκτελεί ή θα εκτελέσει το επόμενο διάστημα η νυν δημοτική αρχή έχουν την σφραγίδα της δημοτικής αρχής Βάμβουκα και ο κ. Ξανθουδάκης ήταν ο “συνδετικός κρίκος”. Μάλιστα λόγω χαρακτήρα και των χαμηλών τόνων που διατηρεί είχε καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό των υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας αλλά και των τοπικών συμβούλων, ενώ γενικά η θητεία του σε μια δύσκολη περίοδο για το Δήμο κρίνεται ως θετική. Πάντως η αποχώρηση του κ. Ξανθουδάκη ειδικά σε μια περίοδο όπου αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της Δημοτικής Αγοράς και να ολοκληρωθεί η μελέτη για τα Νεώρια προβληματίζει όλους όσους εμπλέκονται με τα συγκεκριμένα έργα.

• ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ: Αναφορικά με τον κ. Αντώνη Βαρδάκη αντιδήμαρχο Παιδείας ο ίδιος δεν κρύβει ότι έχει κάποιους ενδοιασμούς για την απόφαση της παράταξης και τη σκοπιμότητα της. Μέχρι στιγμής μάλιστα δεν έχει πάρει ακόμα τις αποφάσεις του για το τι προτίθεται να κάνει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Τ. Βάμβουκα είχαν προτείνει να συνεχιστεί η στήριξη στη δημοτική αρχή Σημανδηράκη μέχρι και το Πάσχα του 2022 ώστε να δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθεί το έργο τους το διάστημα αυτό.
Πάντως το καλοκαίρι σε συνέλευση του συνδυασμού των “Ενεργών Πολιτών” (παράταξη Βάμβουκα) η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων είχε ταχθεί υπέρ της άρσης της στήριξης στη νυν δημοτική αρχή. Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση βασική αιτία του αρνητικού κλίματος ήταν “η πρακτική οικειοποίησης από τη σημερινή δημοτική αρχή όλων των έργων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς καμία αναγνώριση της προσπάθειας αυτής” με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την προγραμματική σύμβαση για τα Νεώρια κα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες