Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του φορέα, στην αίθουσα του ιστορικού Καφέ “Κήπος”, γιορτάστηκε το βράδυ της Παρασκευής η 40η επέτειος λειτουργίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης.
Στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις 16 μελών. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής τιμητικών πλακετών στους συγγενείς των συναδέλφων που έχουν φύγει από τη ζωή, δημιουργώντας ένα κλίμα χαρμολύπης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Με αφορμή την επέτειο κόπηκε και η καθιερωμένη βασιλόπιτα, ενώ ακολούθησαν συζητήσεις ευχών και εποικοδομητικές συζητήσεις, με κοινό στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την ανάπτυξη περισσότερων δράσεων στο μέλλον.
Μιλώντας στα “Χ.ν.” ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παντελής Πετσετάκης, οικονομολόγος υπογράμμισε τα εξής: “Απόψε το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης (Χανιά και Ρέθυμνο), διοργανώνει μια τιμητική επετειακή εκδήλωση για να τιμήσει διακεκριμένους οικονομολόγους για τα 40 χρόνια λειτουργίας και ιδρύσεως του 15ου Περιφερειακού μας τμήματος στα 16 που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Η έδρα μας είναι εδώ στα Χανιά επί των οδών Μυλωνογιάννη και Κριάρη γωνία στον δεύτερο όροφο και εξυπηρετούμε τρεις χιλιάδες οικονομολόγους και λογιστές σε Χανιά και Ρέθυμνο. Οι βραβεύσεις που θα ακολουθήσουν επιλέχθηκαν από το Δ.Σ. με βάση υποψηφιότητες που κάθε παράταξη υπέβαλλε και αποφασίσαμε να βραβεύσουμε από διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα είναι από τον χώρο της πολιτικής Χανιώτες και Ρεθυμνιώτες, μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, τον χώρο των Πανεπιστημίων, του Πολυτεχνείου και του ΕΛΜΕΠΑ, του Αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς όμως ορισμένοι απουσιάζουν, έχουν φύγει από τη ζωή αλλά τους έχουμε στη σκέψη μας και στην καρδιά μας”.
Δήλωση επίσης έκανε και ο οικονομολόγος Γεώργιος Ατσαλάκης αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, επισημαίνοντας ότι “ Απόψε μεταξύ των 16 συναδέλφων μας που θα βραβευτούν οι οποίοι έχουν βοηθήσει στον θεσμό του Οικονομικού Επιμελητηρίου συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ. Το Επιμελητήριο είναι ένα σύμβολο της κοινωνίας και του κράτους προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους μας,”.
Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Νικόλαος Ντερμανάκης τόνισε: “ Εχουμε απόψε τα 40 χρόνια σαν Επιμελητήριο και ερχόμαστε να τιμήσουμε συναδέλφους οικονομολόγους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία και οικονομία”.



