Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Σ.Α
Στο πειθαρχικό
οι "τηλεδικηγόροι"
Αθήνα
Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο παρέπεμψε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τους «τηλεδικηγόρους», οι όποιοι με αφορμή υποθέσεις, που προκαλούν το πανελλήνιο ενδιαφέρον, «εκθέτουν με την αναξιοπρεπή συμπεριφορά τους το δικηγορικό σώμα». Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι «τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια, που λειτουργούν στα πλαίσια των Δικηγορικών Συλλόγων, εκτελούν το χρέος τους κατά συνείδηση, παρά τη γενικότερη χαλαρότητα που επικρατεί και αντανακλά και στον τρόπο λειτουργίας των Δευτεροβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων και του Ακυρωτικού, που αναιρεί σε μεγάλο βαθμό τον σκοπό ύπαρξης και λειτουργίας των». Ακόμη, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι «είναι απαίτηση των 40.000 Ελλήνων δικηγόρων, οι αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δ.Σ.Α., να τυγχάνουν σεβασμού απ’ όλους τους θεσμικούς παράγοντες που επιλαμβάνονται των πειθαρχικών παραβάσεων των ελάχιστων ασχημονούντων δικηγόρων, οι οποίοι, στις περιπτώσεις που τα παραπάνω θεσμικά όργανα αδρανούν, αποθρασύνονται και υποτροπιάζουν».

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ
Αθήνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Ανάπτυξης θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 14 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ. Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ επισημαίνουν ότι «επειδή εισπράττουν γενικόλογες υποσχέσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και αντιλαμβανόμενοι ότι η τακτική του Υπουργείου Ανάπτυξης σ΄ ότι αφορά την έρευνα, εντάσσεται στην λογική των ιδιωτικοποιήσεων, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους».

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΤ
Στα περίπτερα σήμερα
ο Εναλλακτικός Τύπος  
Αθήνα
Οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο αποφάσισαν να κυκλοφορήσει η εφημερίδα σήμερα, Σάββατο 11 Ιουλίου  στα μεγάλα αστικά κέντρα με συμβολική τιμή 0,50 ευρώ. Η εφημερίδα, υπό τον τίτλο Εναλλακτικός Τύπος, θα βρίσκεται στα περίπτερα έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου.
Στην 16σέλιδη έκδοση θα υπάρχουν οι απόψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων για την κρίση στην ενημέρωση, καθώς και άλλα αποκαλυπτικά και αποκλειστικά θέματα.

ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ
Κανονικά θα εκτελεστούν
σήμερα οι πτήσεις
Αθήνα
Κανονικά θα εκτελεστούν σήμερα οι πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν θα πραγματοποιήσουν τελικά την 24ωρη απεργία, που είχαν εξαγγείλει. Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κήρυξε την προαναγγελθείσα απεργία παράνομη και καταχρηστική.

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS:
Αποφυλακίστηκε
η κόρη Καραβέλα
Αθήνα
Αποφυλακίστηκε χθες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η 25χρονη κόρη του πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα, Σαλίνα. Την Τρίτη αναμένεται να αποφυλακιστεί η σύζυγος του Καραβέλα, με περιοριστικούς όρους επίσης, ενώ θα ακολουθήσει και η αποφυλάκιση του πρώην στελέχους της Siemens Εμμανουήλ Σταυριανού.

ΑΡΓΑ ΠΡΟΧΘΕΣ
Αποκαταστάθηκε η τάξη
στις φυλακές Ναυπλίου
Αποκαταστάθηκε, αργά προχθές το βράδυ, η τάξη στις δικαστικές φυλακές­ Ναυπλίου και οι περίπου 200 κρατούμενοι που βρίσκονταν στους προθαλάμους και στους διαδρόμους της φυλακής μπήκαν στα κελιά τους. Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης, καθώς και για τον θάνατο συγκρατουμένου τους από υπερβολική δόση ηρωίνης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα