Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΑ 222 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έξι επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν χθες από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος. Συνολικά, οι περιπτώσεις που νόσησαν από τον νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε διακόσιες είκοσι δύο (222), από τις οποίες εκατόν δύο (102) έχουν ιαθεί πλήρως. Στη φάση πανδημίας της νέας γρίπης βρίσκεται η Ελλάδα – με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος της είναι πιθανόν να νοσήσει το 33% του πληθυσμού. Ο  υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, παραδέχτηκε την πρόβλεψη για αύξηση των κρουσμάτων, συνέστησε, ωστόσο, ψυχραιμία και εγρήγορση της κοινωνίας και τόνισε ότι έχει η χώρα μας στρατηγικές αντιμετώπισης της πανδημίας.
Τα νέα περιστατικά
Από τα 6 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν χθες, 2 προέρχονται από χώρες του Εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1 ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός της Ελλάδος, ενώ για ακόμα 3 περιστατικά οι επαφές διερευνώνται. Συνολικά, οι περιπτώσεις που νόσησαν από τον νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε διακόσιες είκοσι δύο (222), από τις οποίες εκατόν δύο (102) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.
Η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των περιστατικών από το νέο ιό της γρίπης αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Όπως τονίζεται η ροή των περιστατικών είναι υπό έλεγχο και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.
 Σε επίπεδο πανδημίας
 η Ελλάδα
Στο επίπεδο 6Α για πανδημία της νέας γρίπης βρίσκεται η Ελλάδα με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος του ιού, είναι πιθανόν να νοσήσει το 33% του πληθυσμού στη χώρα μας, προσθέτοντας πως σε περίπτωση μετάλλαξης το ποσοστό είναι πιθανό να ανέβει στο 54%.
Η Ελλάδα, όπως επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, έχει φροντίσει για επάρκεια αντιικών φαρμάκων, ενώ έχει παραγγείλει και 8 εκατομμύρια εμβόλια.
Τα εμβόλια αναμένονται προς το τέλος του φθινοπώρου και θα χρησιμοποιηθούν για τις ομάδες προτεραιότητας, που είναι οι επαγγελματίες υγείας, επαγγελματίες που ασχολούνται με πουλερικά, παιδιά και νέοι μέχρι 30 ετών και ενήλικες από 60 ετών και άνω.
Το στρατηγικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης προβλέπει πως θα εμβολιαστούν τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες σε δύο δόσεις . Η πρώτη τον Οκτώβριο και η δεύτερη δόση τον Φεβρουάριο.
Στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, το 78% των κρουσμάτων αφορά ταξιδιώτες. Καταγράφεται όμως αύξηση της μετάδοσης του ιού η οποία μπορεί τους φθινοπωρινούς μήνες να αγγίξει το 54%. Ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθούν ακόμα και θάνατοι.
Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο σχολείων και των υπηρεσιών, οι επιστήμονες τόνισαν πως το μέτρο δεν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις χώρες του νότιου ημισφαιρίου, όπου εφαρμόστηκε. Γι’ αυτό, στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί μόνο κατά περίπτωση, εάν παρατηρηθούν πιο σοβαρά συμπτώματα από τη νέα γρίπη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα