Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΑ ΥΨΗ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ

Αθήνα
Σε καμίνι έχει μετατραπεί η χώρα, καθώς χθες ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 39 βαθμούς Κελσίου. Λίγη ανάσα δροσιάς αναμένεται από σήμερα, με τη θερμοκρασία να είναι σε μικρή πτώση, ενώ από την Κυριακή το αεράκι θα είναι αισθητό και οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τη Δευτέρα και τα 8 μποφόρ.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, χθες ήταν η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας, καθώς στην Αττική το θερμόμετρο άγγιξε τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος έδειξε 35 βαθμούς.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι άνεμοι έπνεαν δυτικοί νοτιοδυτικά 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 32 βαθμούς στα νησιά των Κυκλάδων και τους 35 στην Κρήτη.
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας ιδίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένεται από σήμερα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 6 μποφόρ.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να σημειωθούν νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια της χώρας.
Αύριο η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Κύμα δροσιάς έρχεται από την Κυριακή, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει και οι άνεμοι ενισχύονται φτάνοντας σταδιακά στα πελάγη ακόμη και τα 6 με 7 μποφόρ. Ακόμα μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τη Δευτέρα ιδίως στα ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν πιθανώς και τα 8 μποφόρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα