Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ  10/7 – 16/7

Εκδηλώσεις

• Συναυλία στο στάδιο Περιβολίων θα πραγματοποιήσει αύριο,
 11 Ιουλίου, το συγκρότημα των Scorpions.
• Συναυλία για δύο πιάνα με τις διακεκριμένες πιανίστες Λίλια Μπογιατζίεβα και Τζένια Μανουσάκη διοργανώνει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο χώρο του, αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ.
• Ανοιχτό Εργαστήρι Σχεδίου "Η ελιά με άλλο μάτι" με διδασκαλία της εικαστικου Ρένα Στόλενβερκ το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου στις 5 μ.μ. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί μέσα στους Ελαιώνες στο "Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης", χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για συμμετοχή στο: 6983348410, 2821033026.
• Εκδήλωση μνήμης για την εκτέλεση της Ελευθερίας Ξηρουχάκη από τους Γερμανούς, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ. στο μνημείο της Ελ. Ξηρουχάκη στο Αρώνι Ακρωτηρίου.
• Ενα παραδοσιακό αντάμωμα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Γηγενής" την Κυριακή 12 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
• Εκδήλωση μνήμης και τιμής του Εθνικού Αγωνιστή Καπετάν Παύλου Γύπαρη διοργανώνει η Κοινότητα Ασή Γωνιάς  στις 12 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, στην Ασή–Γωνιά.
• Η Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων διοργανώνει τη Δευτέρα 13 Ιουλίου το πρωί από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και το απόγευμα από τις 7 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. συνάντηση με τον αγαπημένο συγγραφέα των παιδιών Βαγγέλη Ηλιόπουλο.
• Μουσική Εκδήλωση  από τις χαμένες πατρίδες, με το συγκρότημα "Ρίζες" του Μιχάλη Χανιωτάκη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. στην πλατεία του Δαράτσου. Είσοδος ελεύθερη.
• Την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. στην πλατεία της πάνω Αγίας Μαρίνας θα πραγματοποιηθεί «Μια συναυλία σαν πανηγύρι» με τον Στέλιο Μπικάκη. Είσοδος ελεύθερη.
•  Συναυλία με τους Αντώνη Λουδάρο και την Ηρώ την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Εκθέσεις

• Εκθεση ζωγραφικής «Πέρα από το Πραγματικό: Απόηχοι του σουρεαλισμού στην Ελλάδα» στη Δημοτική Πινακοθήκη έως 21 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ.- 2 μ.μ. και 7 μ.μ. – 10 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ.- 2 μ.μ. Η εισοδος είναι 2 ευρώ και 1 ευρώ τα μαθητικά – φοιτητικά εισιτήρια.
• Εκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο "Ελαίας Γη / Τhe Mediterranean Olive Grove" και θέμα την ελιά, στο "Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης" στο Δρομόνερο Χανίων έως 30 Αυγούστου. Από Τετάρτη έως Κυριακή 1 – 9 μ.μ. Δευτέρα – Τρίτη κλειστά. Είσοδος ελεύθερη.
• Εκθεση κόμικς στο Μεγάλο Αρσενάλι έως 12 Ιουλίου. Λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. ώς τις 2 μ.μ. και από τις 7 μ.μ. ώς τις 11 μ.μ.
• "Ιριδισμοί 2009" από το Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων "Ιρις" στο Παλιό Τελωνείο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 12 Ιουλίου και θα λειτουργεί καθημερινά 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 7 μ.μ. – 11 μ.μ.

Παραστάσεις
    
• Η "Μήδεια" του Μποστ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, με την Κάτια Δανδουλάκη, θα παρουσιαστεί στις 14 και 15 Ιουλίου στα Χανιά, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΑΦΡΟ
Παράσταση χορού από το “Εν χορώ”
Παράσταση με διάφορα είδη χορών από τη σχολή χορού "Εν χορώ", θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Αν. Τάφρου. Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι της σχολής "Στην φετινή παράσταση, με τα διάφορα είδη χορών που θα σας παρουσιάσουμε, θα προσπαθήσουμε να σας ανοίξουμε ένα παράθυρο στην πιο όμορφη τέχνη, το χορό και να σας δείξουμε «Εν χορώ» όσα δεν μπορούμε να σας πούμε με λέξεις…".
Επιμέλεια χορογραφιών: Οι υπεύθυνοι-δάσκαλοι της σχολής Μαντζαράπης Κωνσταντίνος και Μαρινάκη Μαρία και οι δάσκαλοι Μπενάκης Γιώργος, Stammis Chrysovitsanos και Rea Chatzis.
Είσοδος Ελεύθερη.

ROCK ΒΡΑΔΙΑ
Οι Stray Blue
επιστρέφουν
στη Χρυσή Ακτή
Μετά από ένα περίπου μήνα εμφανίσεων σε διάφορα σημεία, οι Stray Blue, το δυναμικό ροκ τρίο, επανέρχονται στην Αίθουσα «Μάνος Κατράκης», στη Χρυσή Ακτή, για μια ακόμα ροκ συναυλία. Στο ρεπερτόριό τους περιλαμβάνονται κλασικά κομμάτια της ροκ μουσικής σκηνής καθώς και δικές τους συνθέσεις.
Οι Stray Blue αποτελούνται από τους Νίκο Αναστασάκη, κιθάρα – τραγούδι, Γιώργο Αθάνα, μπάσο – τραγούδι και Γιώργο Πολυχρονίου στα ντραμς.  Η συναυλία θα αρχίσει στις 10 το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιουλίου και για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2821033472 και 6975861592.

ΣΤΟ ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙΣΙ
Εκθεση ζωγραφικής
για ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ
Με αφορμή την οικονομική ενίσχυση της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αναπήρων Παίδων, παράρτημα Χανίων) τα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη – Μητέρα, οργανώνουν φιλανθρωπική έκθεση ζωγραφικής που εγκαινιάζεται σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο “Γιαλί Τζαμί” στο ενετικό λιμάνι.  Στην έκθεση θα διατεθούν για πώληση έργα που ζωγράφισαν οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων με θέμα “Για χάρη του δέντρου”. Μαζί θα εκτεθούν και θα διατεθούν για πώληση πίνακες ζωγράφων της πόλης μας. Το κάθε έργο παιδιού θα κοστίζει 15 ευρώ ενώ τα έργα των υπολοίπων καλλιτεχνών θα έχουν τιμή που αυτοί θα έχουν καθορίσει. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 12 Ιουλίου και λειτουργεί από τις 11 π.μ. εως τις 11 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα