Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Για το άρθρο του σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό του εκδοτικού οίκου “Emerald”, με θέμα το τραπεζικό σύστημα βραβεύτηκε χθες το πρωί ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κώστας Ζοπουνίδης.Συγκεκριμένα ο κ. Ζοπουνίδης δήλωσε ότι "ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος είναι διεθνής, με μεγάλη εμπειρία σε περιοδικά του management, χρηματοοικονομικών, τραπεζικών, marketing, ψυχολογίας κ.λπ. και έχει μια πολιτική κάθε χρόνο να βραβεύει μερικά άρθρα σε κάθε περιοδικό που του ανήκει. Έτσι λοιπόν βραβευτήκαμε σε μία εργασία μας για το τραπεζικό σύστημα με τον κ. Πασιούρα".
Παράλληλα ο κ. Ζοπουνίδης επεσήμανε ότι "η πολιτική του εκδοτικού οίκου είναι να βραβεύσουν τους επιστήμονες σε διάφορα συνέδρια όταν αυτό είναι εφικτό. Όταν όμως δεν είναι εφικτό έρχονται στα Πανεπιστήμιά τους και γίνεται μία τελετή στην οποία αποδίδεται και το βραβείο".
"Ο εκδοτικός οίκος", όπως τόνισε ο κ. Ζοπουνίδης, "βραβεύει τη μεθοδολογία, αν είναι πρωτότυπη και δεν έχει ξαναγίνει και δεύτερον παίζει σημαντικό ρόλο το θέμα. Η δικιά μας εργασία αναφερόταν στο τραπεζικό σύστημα και πως το τραπεζικό σύστημα μπορεί με εξαγορές να δυναμώσει και να κρατηθεί κάτι που είναι και επίκαιρο με την παγκόσμια κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το καινοτόμο στο συγκεκριμένο άρθρο ήταν ότι προσπαθούσαμε να δούμε αν οι Ελληνικές Τράπεζες μπορούν να παγιοποιήσουν μία τέτοια κατάσταση ώστε να είναι ανταγωνιστικές στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον".
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Εκδοτικού Οίκου "Emerald", Jordi Caralt, σημείωσε πως "η συνεισφορά του κ. Ζοπουνίδη στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο είναι δεδομένη, γνωστή και ως προς το πως προσεγγίζει τέτοιου είδους ζητήματα όπως τα τραπεζικά κ.λπ. Επίσης είναι πολύ σημαντική η ανάλυσή του στα έως τώρα δεδομένα και αυτό καταδεικνύεται μέσα στη συγκεκριμένη δουλειά, κάτι το οποίο είναι και ο σκοπός αυτής της έκδοσης".
Εξάλλου ο κ. Caralt ανέφερε ότι "παρ’ όλο που είμαι αντιπρόσωπος ενός εκδοτικού οίκου, ο οποίος εκδίδει βιβλία σχετικά με το μανατζμεντ και όχι σχετικά με χρηματοοικονομικά θέματα μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα διάθεση των βιβλίων μας τόσο στα Πανεπιστήμιά σας όσο και στο «κατέβασμά» τους από το διαδίκτυο. Επίσης είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και από τους Έλληνες συγγραφείς οι οποίοι συνεργάζονται με τον εκδοτικό μας οίκο".


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα