Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Αθήνα
Μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις εμπορίας ανθρώπων, εξαρθρώθηκε από τη δίωξη οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από πολύμηνες έρευνες και γιγαντιαία επιχείρηση που έγινε την Τρίτη από 150 αστυνομικούς. Συνελήφθησαν 25 από τα 62 μέλη της οργάνωσης μεταξύ των οποίων τέσσερις εν ενεργεία αστυνομικοί και τρεις απόστρατοι, καθώς και ένας απότακτος από το σώμα της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί πληρώνονταν από το κύκλωμα για να ειδοποιούν σε περίπτωση ελέγχων της αστυνομίας.
Οι συληφθέντες αστυνομικοί είναι υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στην Καλλιθέα, αστυφύλακας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και δυο αδέλφια, που υπηρετούν στη Νίκαια. Σημειώνεται ότι, ο υπαρχιφύλακας της Καλλιθέας και ένα από τα αδέλφια στη Νίκαια έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Ο δεύτερος μάλιστα, είχε προφυλακιστεί, αλλά αθωώθηκε και επανήλθε στο Σώμα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν περισσότερα από 200 άτομα, ενώ έγιναν έρευνες σε οκτώ νυχτερινά κέντρα, τέσσερις οίκους ανοχής, δυο σκάφη αναψυχής και δέκα σπίτια.
Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, η οργάνωση είχε συσταθεί εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες και είχε διεθνείς διασυνδέσεις και δομή οργανωμένης εταιρείας με πέντε διαφορετικούς τομείς.
Σκοπός ήταν να "στρατολογούν" αλλοδαπές, τις οποίες τοποθετούσαν σε κέντρα διασκέδασης στριπτίζ και παράνομους οίκους ανοχής ή τις προωθούσαν μέσω γραφείων σε ερωτικά ραντεβού. Τα παράνομα έσοδα επένδυαν σε νόμιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Ως αρχηγός της σπείρας φέρεται επιχειρηματίας της νύχτας και δύο υπαρχηγοί,  άτομα που κινούνται στον ίδιο χώρο. Οι τομείς της οργάνωσης είχαν ως εξής: στον πρώτο, περιλαμβάνονταν οκτώ κέντρα στριπτίζ στην Ελλάδα και ένα στη Γερμανία, ενώ ετοιμάζονταν άλλα δυο παρόμοια κέντρα στο Περιστέρι και στη Ρόδο.
Τα νυχτερινά κέντρα φαίνονταν να ανήκουν σε διάφορες εταιρείες, χωρίς να εμφανίζεται πουθενά ο αρχηγός του κυκλώματος, ενώ τη διαχείρισή τους είχε αναθέσει στους δυο υπαρχηγούς της οργάνωσης.
Στο δεύτερο τομέα, περιλαμβάνονταν δώδεκα παράνομοι οίκοι ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, ως ιδιοκτήτες των οποίων φαίνονταν διάφοροι «αχυράνθρωποι».
Ο τρίτος τομέας είχε ως αντικείμενο τον εντοπισμό γυναικών, μέσω συνεργασίας με ρωσικές, τσεχικές, πολωνικές και ρουμανικές εγκληματικές οργανώσεις και γραφεία ευρέσεως εργασίας, τις οποίες έφερναν στην Ελλάδα συνήθως μέσω Γερμανίας ή Τσεχίας για να μην εντοπίζονται στον έλεγχο εισόδου, τις νομιμοποιούσαν με πλαστά έγγραφα και διαβατήρια, αιτήσεις πολιτικού ασύλου και εικονικούς γάμους και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται ή να παρέχουν άλλες ερωτικές υπηρεσίες.
Ο τέταρτος τομέας αφορούσε αποκλειστικά τη δουλειά των αστυνομικών, οι οποίοι προστάτευαν το κύκλωμα από ελέγχους επί πληρωμή, ειδοποιώντας νωρίτερα, για να λαμβάνονται μέτρα.
Τέλος, ο πέμπτος τομέας αφορούσε το ξέπλυμα χρήματος, που συγκέντρωναν οι «ταμίες» της οργάνωσης και παρέδιδαν κάθε μέρα, ή κάθε βδομάδα, στον αρχηγό και στους δυο υπαρχηγούς του.
Τα κέρδη "ξεπλένονταν" μέσω εταιρειών εμπορίας αυτοκινήτων, αγοράς πολυτελών σκαφών, μιας καφετέριας καθώς και νυχτερινών κέντρων.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν δυο πολυτελή γιοτ, μήκους είκοσι μέτρων το καθένα, 61.760 ευρώ, 800 δολάρια ΗΠΑ, 47 κινητά τηλέφωνα, τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δυο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα